Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Peynirli poğaça

                                Peynirli poğaça
 

Peynirli poğaça sıcak bir çay eşliğinde insanın hem içini hem ruhunu ısıtır, çocukların annelerine yapması için sürekli baskı yaptığı güzel tatlardan biridir. Nar gibi kızarmış poğaçalar beş çaylarının, sabah kahvaltılarının, doğum günlerinin ve başka özel günlerin vazgeçilmezidir. . Poğaça kokusu insanların karnı tok bile olsa bile mis gibi kokusuyla insanları kendisine çeker.

Malzemeler:

3 Yumurta(1tanesinin sarısı üzerine sürülmek üzere ayırılacak)

 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker

 1 su bardağı süt veya yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat

150 gram beyaz peynir, bir tutam kıyılmış maydanoz, aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığına yakın, ele yapışmayacak kıvamda)

Biraz çörek otu ve susam(Üzerine serpmek için)

Yapılışı:

2 yumurta sarısı ve 3 yumurta akı iyice çırpılır(bir yumurtanın sarısı hamurun üstüne sürülmek üzere ufak bir kaba ayrılır).

İçine sırayla tuz, şeker, yoğurt, yağ, un ve kabartma tozu konulur. Kaşıkla yavaş yavaş malzemeler birbirine yedirilir, un da kaşıkla karıştırılarak toparlanır. Elle yoğurulmadan yapılırsa daha iyi olur.

 Hamur ele yapışmayacak derecede olunca 5 dakika dinlendirilir. El biraz yağlanarak hamur küçük toplara ayrılır ve içine çatalla ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz konularak hamur kapatılır.

1 yumurtanın sarısı biraz yoğurtla karıştırılarak bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülür, biraz çörek otu ve susam serpilerek fırında 180-200 derece hararetli fırında pişirilir.

Afiyet olsun, her şey gönlünüzce olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..