Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

YAZ DEKORASYONUNDA DOĞRULAR ,YANLIŞLAR..

                                YAZ DEKORASYONUNDA DOĞRULAR ,YANLIŞLAR..
 

YAZ DEKORASYONUNDA DOĞRULAR ,YANLIŞLAR..


 
Sevgili Milliyet okurları, artık kış aylarının soğuk ve kasvetli havasından kurtulurken bahar ve yaz mevsiminin bize sunduğu harikulade heyecana hazırız değilmi.. Baharın ardından yaz mevsimine gireceğimiz şu günlerde doğa yüz degiştiriyor.Renkler,dokular ,kokular herşey değişiyor.Bu enerjiyi evlerimize misafir etmek için  dekorasyonda yapacağınız değişiklikler nelerdir, yaz dekorasyonu yaparken nelere dikkat etmeliyiz ,doğrular ve yanlışlar nelerdir,gelin bunlara bir göz atalım. 
 
Evimizde eğer köklü bir değişiklik yapmayacaksak,renklerden yardım almak önceliğimiz olmalıdır.Evimizin boya veya duvar kağıtlarında yapacağımız, genel veya lokal değişiklikler  ilk olarak yapacağımız en doğru adım olacaktır.  Fakat bu tercihleri yaparken ,genel konseptimizi destekleyen , kış aylarında tekrar bir değişiklik yapma ihtiyacı duymayacağımız ürünler seçmemiz çok önemlidir.Seçeceğimiz renklerin  beyaz ,mint ,vizon, pudra mavi,pudra pembe,pastel mor,lila gibi renklerden seçmemiz diğer yardımcı ürünlerle uyum sağlamasını kolaylaştıracaktır.Örneğin salon veya oturma odanızda genel olarak uyguladığınız açık vizon tonlarında boya uygulamasına ek olarak , tek bir duvarda lokal olarak  lila ,mor,pembe,mavi ,mint renklerinden birini seçip ,çiçek desenli veya size yaz aylarının enerjisini hissettiren bir kağıt uygulamanız mekanın enerjisini tamamen değiştirecektir.Bunu destekleyen çiçek arajmanları,aynı tonlarda tek bir berjel veya dresuar mekanınızda yaz enerjisini yakalamanız için müthiş bir kurtarıcı olacaktır. Berjel almaktan ziyade koltuğunuz kumaşını değiştirebilir, var olan dresuarınızı boyatabilirsiniz.Önemli olan renkleri,dokuları mekana doğru bir şekilde yerleştirmektir.
Yaz dekorasyonu yaparken özellikle çiçek arajmanlarından, renkli cam aksesuarlardan, renkli soyut objelerden, hasır ürünlerden,romantik organze kumaş aksesuar,yastıklardan  yardım almanız yine önemli bir ayrıntıdır. Fakat özellikle çok yoğun ahşap ürünlerden,kahverengi ,gri,siyah gibi karakteristik renklerden ve dokulardan kaçınmak gerekir.Renkler konusunda danışanlarım ve öğrencilerime hep söylediğim bir şey var ..
Sevgili okurlar doğa bize renkler konusunda harika bir kartela sunuyor.Doğadaki renkleri evimizin dekorasyonunda uyguladığımızda beklenilen sonucu alırız. Yani gökyüzünün mavisini  tamamlayan güneşin sarısı, agaçların çiceklerinin renkleri, denizin mavisi hepsi bir bütün. Mevsimlerin renkleri ,dekorasyondaki geçişleri belirler.Yaz dekorasyonunda yaz mevsiminin doğadaki renkleri ile , sonbahar dekorasyonunu sonbahar mevsimindeki doğanın renkleri belirler.. Doğa en iyi renk kartelasıdır,unutmayalım olur mu:)
 
Yaz dekorasyonu yaparken aydınlatmanın özellikle lokal aydınlatmaların önemi büyüktür.Renkli abajurlar,aplikler,lambaderler mekanlarda beklenilen değişiklik için değerlidir.Var olan aydınlatmalarınızı duvar kağıdı veya koltuk renklerinizle aynı kumaşla kaplatabilirsiniz.Veya aynı renklere boyatabilirsiniz.
 
Genel olarak özetlemem gerekirse sevgili okurlar,yaz dekorasyonu yaparken renklerin ve dokuların mevsime uygun olmasına,lokal uygulamalarda renklerin geçişlerine,aydınlatmanın vurgularına,aksesuar ve kullanacağınız objelerin uyumuna dikkat etmeniz ,üzerinde dikkatle durulması gereken konulardır.
 
Hepinize yaz mevsiminin, harika enerjilerle sarmasını diliyorum,renginiz solmasın..
 
Sevgilerimle 
İç mimar Meral akçay
 
 
 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..