Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '12

 
Kategori
Blog
 

Işıkla çizmek

                      Işıkla çizmek
 

Resim internetten alıntı. Çok büyük haksızlık ediyor şu rererö denilen şey! Bizim ne cevherlerimiz var ama kıymeti bilinmiyor işte...


Resim çizilir fotoğraf çekilir.

“Üstten, üstten çokbilmiş bir edayla söylenen fakat ampirik olarak yanlış bir ifade…Fotoğrafçılık derslerinde ilk öğretilen- Photo} Işık; Graphé} Çizmek- Yunanca- köklerin birleşmesinden doğan -ışıkla çizmek- eylemidir.

Eylemin kendisi çizmeye dayalıyken “Fotoğraf çekilir” RERERÖ demeniz; sizin fotoğraf çekimiyle ilgili bilginizin olmadığına delalettir.

(Rererö’nün anlamını hatırlayamayanlar için örnekleyelim. Bla, bla, bla; mencistir yunaytid, tanımlanamayan cisim, laga luga kadın hakları vb. Uludağ sözlüğünün açıklamaları)

Resim sözcüğü: İng. Picture hem tablo hem de fotoğraf ile ilgili imajlar için kullanılır. Bu iki ayrı sanat dalının hangisinden bahsedildiği zaten sohbetin gidişatından bellidir. Aşikârsa endişeye mahal yoktur. Herkes anlar.

Sohbet güzel güzel ilerler. Ta ki, sivri akıllının biri “Resim çizilir fotoğraf çekilir” diyene kadar; sonra dön baba dönelim.

NÖBETÇİ OKUR 16. 02. 2012 saat 2.55 yorum İnternetten alıntı.

***

Son zamanlarda rahatsızlık verenler… Türkçe yazmayı bilmeden ders verenler: Vakit ayırıp (TDK) sözlüğe baksalar; resim çekmekle, fotoğraf çekmenin arasında fark olmadığını görürler. Ya kendilerine TDK nedir diye uzun uzun anlatmanız gerek ya da ……ardınıza bakmadan uzaklaşmanız.

GOLDENWAND 01.04.2007 saat 18.30 Yorum internetten alıntı.

***

Bir de benim; değerli bir okurumdan 14 Eylül 2012 tarihli “Türbanı engelleyen profesöre hapis cezası” Adı altında yazdığım bloğuma gelen bir yorum var.

-…Nerede eşitlik? Nerede hoşgörü? Saçına şapka takan! Saçına toka takan üniversiteye girebiliyor da türban takana neden hoşgörü yok?

Dipnot: Resim çekilmez çizilir! Doğrusu fotoğraf çekmektir. Blog yazıyorsanız küçük bir hatırlatma yapmak istedim.-

Okurum Şeyma Öztürk Hanım’ın iyi niyetine inanıyorum. Maksadı bağcıyı dövmek değildi.

Bizler blog yazarları: İtinayla araştırarak, özenle emek vererek yazılar yazıyoruz.

Blog dışından sayfalarımıza konuk olan okurlarımız; en az blog yazarlarımız kadar önemli ve ziyaretleri onur verici lâkin yaptıkları yorumlarda gösterdikleri özen ve itina da önem taşıyor.

Bu tür talihsiz yorumları genelde yayına almak istemiyorum fakat MB yazanlarımızla bir kereye mahsus olmak üzere paylaşmak istedim.

20 Eylül 2012 Perşembe

Alev Meisel/Berlin                   

 

 
Toplam blog
: 584
: 853
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Dinleyenin olmadığı yerde anlatmanın önemi! Nasıl YAZAN oldum. 'Yalnız doğar, yalnız göçer' eskile..