Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

'' Azgın Teke Sendromu '' Nedir ?..

  ''  Azgın Teke Sendromu  ''   Nedir ?..
 

Çevremde surat derisi sarkmış;fakat saçını kızıla,siyaha,griye boyatmış tipik erkek yurdum insanını görünce aklıma bu yazıyı kaleme almak geliverdi.

Nedense Kâhtalı Mıçı da aklıma geliverdi şimdi :))

Yıllardrı takma saçla gezen Erol Evgin gibi sanatçılar bilirim ;fakat onlarda bir estetik ve topluma saygı var !..

Bir de  uyduruk takma saçlılar var ki insanın yüreği dayanmıyor...Kafalarında sanki ''Yapağı '' taşıyorlar...

Rüzgarda kopan takma saçının peşinden koşanları gördüm...

Bazı andropoz azgını kadınların komik durumlarını bir başka yazıma bırakacağım...

Bugün hemcinslerime takılacağım !..

Evlendiği eşine saçlarının takma olduğunu söylemeyip aylar boyu ''Takma saçla '' yatıp gezdiğinden saç derisi iltihaplanan kişiler bilirim.

Esra kızımızın izdivaç proğramına katılıp her oyun havasında oynayıp kıvırtan,65 'lik  '' Lingo Selahattin'in '' kerrakelerini duyunca hayretler içinde kaldım...Lingo Selo 'nun üç  karısı varmış...Esradan dördüncüsünü istemeye gelmiş !..Bunlara teneşir bile dayanmaz !..

Gelelim sadete...

. . . . .
 
Son yıllarda yapılan araştırmaların, andropozun ,yani erkek menopozunun erkeklerin yaşlanmasını ve fiziksel yapılarında meydana gelen değişimlerini yeterince kapsamadığını göstermektedir.

Erkek cinselliğinin en kritik dönemeci olan erkek menapozuna andropoz denir.


Erkeklerde, kadının menopozundaki gibi kesin bir bitiş yoktur. Aksine erkeklerde androjen seviyesinin düşüşü 40'lı yaşlarla birlikte yavaş bir çizgi izler.

* Andropozun ileri safhasında, cinsel istekte azalma veya cinsel istekte yalancı bir artma,

* Yemeye içmeye düşme, evini, karısını, işini veya sosyal çevresini terk etme,

* Kıskançlık, çapkınlık, içe kapanma, keyfine düşkünlük, tembellik, neşesizlik...

* Kararsızlık hali davranışsal ve duygusal değişiklikler,

* Kas yorgunluğu ve kas gücünde azalma, vücut kıllarında azalma,

* Kemik mineral yoğunluğunda azalma vb. fizyolojik değişiklikler görülür.

  Bu durum, yaşlanan her erkekte izlenmediği gibi her erkek, azgın teke sendromu gibi abartılı klinik bulgulara ve şiddete sahip olmayabilir.
 
   Ailede meydana gelen parçalanma, çocukların evlenmesi yada evden ayrılmış olması, mesleki yaşamın gerilemesi ya da emeklilikle birdenbire kesilmesi ,erkek menapozu olan andrapozla aynı döneme denk geldiğini, bunun da var olan sorunları ağırlaştırdığını ve Azgın Teke Sondromu'na yol açabilir...

  Orta yaş krizine giren, cinsel isteğinde yalancı bir artış yaşayan, yemeye içmeye düşen, evini, karısını, işini veya sosyal çevresini terk etmeye teşebbüs eden, kıskançlığı artan, çapkınlık yapan ve keyfine düşkün olan erkeklere halk arasında azgın teke, bu durumun yaşanmasına da Azgın Teke Sendromu denir.

 Her erkekte görülecek diye bir kural olmasa da orta ve ileri yaş içinde olan erkekler; yaşamlarını gözden geçirip kendileri için ne yaptıklarını sorgulamaya, genç bir partner aramaya ve kayıplarını fark etmeye başlayabilirler.

  Bu nedenle azgın tekeler estetik ameliyat, botoks yaptırma, ciltteki lekleri temizletme, yaşlılık belirtileri olan dudak ve alın çevresindeki kırışıklıların düzeltilmesi gibi yollara başvurarak ilişkilerinde kendilerine güvenlerini arttırmaya çalışabilirler.
 Çok sık yapılan bir başka yanlış da, orta yaş krizine giren erkeğin veya tutkulu bir aşk ya da çok daha fazlasının yaşaması halinde bu sıkıntılı dönemin aşılacağı yanılgısıdır.

 Sağlıklı yaşamlar !..

* * * * * *

Kaynak : int...

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..