Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

…..Ayak sesleri (3)

…..Ayak sesleri (3)
 

Bu seferki ayak sesleri yeni değil, derin bir süreçten geliyor. 

Bu sesler AKP Hükümeti döneminde en yüksek frekansa ulaştı. 

2009 yılındaki “Habur Olayı” ayak seslerinin sıklaşmasını tetikleyen dönüm noktası oldu. Açılım hareketi bu olayla başladı. Aslında açılım emrini ABD Başkan'ı Obama Türkiye’ye Nisan 2009 tarihinde yaptığı ziyarette vermişti. Merak edenler Obama’nın o günkü konuşmasında geçen “açılım” konusunu bulup inceleyebilirler. 

Emirler alındı ve Ekim 2009’da, Obama’nın Türkiye’den ayrılışından yaklaşık altı ay sonra bu gün içine düştüğümüz durumun temelleri atıldı… 

Ayak sesleri sıklaşıyor… 

Habur’da ülkeye giriş yapan terör örgütlü mensuplarının kahramanlaştırılması, devletin yargı organlarının teröristin ayağına kadar gitmeleri, gelen teröristlerin başlangıçta ellerini kollarını sallayarak orta yerlerde dolaşmaları, gelenleri karşılayan ve onların konvoyuna katılan bölge halkının, “gelin konvoyu” havasında köylerine ve kasabalarına dönmeleri bu güne gelişimizin tetikleyici diğer unsurları oldu. 

Bugün ise… 

Ayak sesleri sıklaşıyor… 

BDP milletvekilleri terör örgütü üyeleri ile artık açık açık cadde ve sokaklarda birlikte eylemler yapıyorlar. Milletvekili, dokunulmazlığını da siper edinerek, bu devletin polisine sokak ortasında canı isterse tokat atabiliyor. Tarlabaşı’nda yapılan protesto gösterilerinde örgüt üyelerine yakın destek veren BDP'li Sebahat Tuncel, polislere "Allah belanızı versin" diye bağırabiliyor.. İmralı’da tutuklu bulunan bölücü başı, tutuklu olma halinin her türlü imkanlarından faydalanarak örgüte dilediği gibi yön vermekle kalmayıp, rahatlıkla Hükümet ile pazarlık yapabiliyor ve 15 Haziran’dan itibaren “iç savaş” çıkarmayı açık açık telaffuz edebiliyor… 

Ayak sesleri sıklaşıyor… 

Eylemleriyle dağdan şehre inen örgüt üyeleri, hemen her gün bir bahaneyle bir çok yerde tahribat ve yıkıma sebep olurken, Polis’in engellemesine ve müdahalesine maruz kalmadan eylemlerini sürdürebiliyorlar. Bu tepkisizlik ise, örgütün eylemlerinin şiddetlenerek artmasına neden oluyor. 

Bunun sonucunda da ne mi olacak? 

Türkiye seçim öncesi günlerde ve seçim sonrası dönemde çok keskin virajlara girecek... 

Virajlarda merkezkaç kuvvetinin etkisinden kaçamadığı noktalarda, bir o yana bir bu yana savrulup dönecek, çünkü; 

Ayak sesleri sıklaşıyor, sıklaşıyor, sıklaşıyor… 

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..