Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

 
Kategori
Müzik
 

'' Böyle kahpe dünya ''

'' Böyle kahpe dünya ''
 

Eskiden varlıkları sayılı olan sevgili rock sanatçılarımızında yanında artık son bir kaç senedir kendi çaplarında birbirine yakın farklı tarzlarda albüm çıkaran bir çok müzisyen arkadaşlarımız ve grupları görüyoruz. Hani bunu grupların da hatırı sayılır müzik geçmişleri olduğunu biliyoruz. Ve, bu arkadaşlarının hepsini ayrı bir hikayesi var. Müzik şirketlerinin kapılarından dönenler, bu müzik iş yapmaz kardeş, sen vazgeç diyenler.

Ve şimdiki müzik piyasasına baktığımızda rock müzik endüstrisinin coşmuş olduğunu görüyoruz. Haftaiçi yoğunluğundan dolayı pek fazla hatta hiç denecek az, müzik kanallarına bakma fırsatım oluyor. Ama her daim , her sabah radyo dinleyerek iş yolunu tuttuğum için nerdeyse her gün farklı birirni keşfediyorum. Hımm bu şarkı güzelmiş, hımm kim söylüyor yeni çıktı galiba diye düşünürek hemen kısa br araştırma yapıyorum. Eh bana şarkıyı dinlemek çok fazla denk geliyorsa mutlaka o şarkının sahibi kim, kim söylüyor diye araştırmalara başlarım. Kaçarı yok:=)

Eeeeh sadete gelirsek bir kaç gündür kulağıma çalınan, artık çınlama noktasına geldi diyebilirm, kendimi kaptırarak dinlediğim bir şarkı var. Yeni bir ses, yeni bir albüm diyemeyiz. Çoğunluğumuzn tanımasa da bildiğini düşündüğüm bir grup .5 Kişiden oluşan, özellikle sahne perfomanslarını çok iyi olduğunu duyduğum Gripin grubu İkinci stüdyo albümlerini tamamlamışlar. Ve söylenen o ki bu albüm grubumuzun o kadar içine sinmiş ki albüm kendi isimlerini vermişler, onları deyişiyle '' bu albüm giripin ta kendisidir ''

Genelde sanatçılarımız ikinci albümlerine ayrı bir titizlenir, ilk albüm, ikincinin yanında daha amatör bir tatta kalır ve ilkinden daha başarılı ve dinlenir olmasını sağlamaya çalışırlar. Yıllar geçse de yıllanmış şarap gibi eskimeyen ve unutulmayan şarkılar yaratmak isterler diye düşünüyorum. Kendi adıma daha önce de söylediğim gibi sevdiğim şarkıları devamlı dinlemekten de usanmam ve üzerinden yıllar geçtiğinde bile, ara sıra onları tozlu raflarından çıkararak tekrar dinlemeye koyulurum.

Şimdi Gripin'in de ilk albümlerinden daha güçlü , daha sağlam bir altyapıyla bu albümlerini hazırlamış olduğunu görüyorum. Gürcan keltek yönetmenliğinde çekilen albümlerinin film tadında ilk klibini şu an tüm müzik kanallarında ve youtube 'da izleyebilirsiniz. Ayrıca bu albümün bir çok süpriz sanatçısı var, çok sevdiğim diğer müzisyen sana sanatçılarımızla yapılmış düet şarkılar mesala. kimler bunlar diye yazmaya koylursak Afili Yalnızlık isimli ilk albümü ile büyük çıkış yapan emreaydın ile birlikte söylenen “Sensiz İstanbul’a Düşmanım”, maNga’nın solisti Ferman Akgül’ün konuk vokali ile politik “Baba Mesleği” ve Pamela’nın eşlik ettiği enerjik “Zor Geliyor” şarkıları bu albümü daha değerli ve keyifli hale getirmiş. Eh grubumuz ne zaman atılmış müziğe neler yapmış diye anlatmak istersek bir müzik sitesinden edindiğim bilgilere göre şunları söyleyebiliriz ;

Bugüne kadar katıldıkları rock festivalleri, üniversite bahar şenlikleri, bar programları sayesinde kendilerine ciddi bir hayran kitlesi edinen gripin, 1999 yılının Şubat ayında “Birol Namoğlu” ve “Evren Gülçığ” tarafından kuruldu. 2001 yılında davula “İlker Baliç”in, elektrik gitara “Murat Başdoğan”ın ve 2002 yılında klavyeye “Arda İnceoğlu”nun geçmesiyle bugünkü kadrosunu oluşturan gripin, bugüne kadar yerli ve yabancı birçok önemli grup ile aynı sahneyi paylaştı.

2004 yılında GRGDN etiketiyle yayınladıkları ilk albümleri “Hikayeler Anlatıldı” ile müzik piyasasına iddialı bir giriş yapan grup, bu albümdeki “Boşver”, “Karışmasın Kimseler” ve “Elalem” isimli şarkıların desteğiyle popülerliğini artırdı. Ertesi yıl SONY BMG ve GRGDN işbirliği ile piyasaya sürülen “Hikayeler Anlatıldı 2. baskı”, grubun akustik ve konser kayıtlarından oluşan bonus CD hediyesi ile dikkat çekmeyi başardı.

Grubun kurucu üyelerinden Evren Gülçığ (bas gitar), vatani görevi dolayısıyla kısa bir süre daha grupla birlikte olamayacak. Yeni albümleri ile kariyerlerinde yeni ve taptaze bir sayfa açmaya hazırlanan gripin’in adını 2007 yılında çok sık duyacağız. (bilgi:www.maximum.com/müzik/haber )

İşte farklı bir soundta , sağlam bir alt yapıyla hazırlanış keyiflene keyiflene dinlediğim Böyle kahpe dünya ''şarkının sözleri , sözlere takılıp gitmemek elde değil, o kadar doğru , o kadar gerçek ki !

Söyle kaç yaşındasın ?
Dertlerin başındasın .
İstisnasız her an
Geçmişi özlüyorsan .

Bilmem kaç yaşındasın
Gözleri yaşlardasın
İstisnasız her an
Yarını düşlüyorsan

Yolculuk nereye , neler uğruna ölmeye ?
Dört yalnızlıkla bir doğruyu götürmeye

Hadi durma ağla , ağla
Yaşlar kurur zamanla , ağla
Böyle kahpedir dünya
Son bulur kollarında
Hadi durma ağla , ağla
Yüzünü ıslatmasan da ağla
Belki hepsi bir rüya
Son bulur kollarında

Söyle kaç yaşındasın
Herkes kadar yalnız mısın ?
İnce ince titremen
Soğuktan mı sanırsın ?

Bilmem kaç yaşındasın
Her şeyin farkındasın
Acılar biriktirip
Damla damla harcarsın

Yolculuk nereye , kimler uğruna ölmeye ?
Dört yalnızlıkla bir doğruyu götürmeye

...

Kahpe felek diyorsun, böyle dünya , böyle düzen olurmu, diyorsun, isyan ediyorsun.Acıların biriktiği , biriktiğin de acıdığı ve ağladığın anlar yaşıyorsun.O an için istediğin şeyi biliyorsun, yok olmak.Gerçekle hayal arasında kaybolmak , Gerçekliğin canını acıtmıyacağını anlacağın zamana kadar ...

Sevgiyle,

 
Toplam blog
: 61
: 1257
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

  Bir şair, bize Güzellikten Söz Et, dedi. O da yanıtladı: ''Nerede arayıp, nerede bulacaksınız g..