Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'in Komşu Kapısında Foça Aşkları, Foça aşıkları, sereserpe...

   İzmir'in Komşu Kapısında  Foça Aşkları, Foça aşıkları, sereserpe...
 

Foça'da akşam,perde perde kapanır .


 

 

Bütün yaz denizin tatlı  serinliği ile ürperdiniz. Sıcak  ve gelmiş ve gelecekteki bütün sevgililerin ayak izlerini aradınız. Gün batarken dinlediğiniz ve gönül tellerini sızlatan şarkılarla sarhoş  oldunuz .  Sonra da  mest olup kumsallarda uyuya kaldığınız bu yerlerde, aşkın sıcak havlusu ile kurulandığınız günler de gerilerde kaldı.

İşte bütün bu olanlar  hatırladı insanoğlu, bir sevda çıkarması, bir “nostalji” görüntüsünü yaratayım diye  geçirdiğinden, “kapı komşusundan” daha yakın Foça’ya İzmir’liler bir çıkarma yaptı geçtiğimiz hafta sonu.  Aaa, bir de baktılar  ki, Foça aynen öyle ”durup duru”

E, peki n’apsınlardı? Foçadaki İzmir’liler? Onlar da son günlerin   modasına uyup  “ Serinleme açılımı “ ile biralama yaptılar

BİR SİGARA SHOW... FİLİZ ÖTEGENGİL (Sağdaki) ATEŞLİ DANSLARI  İLE FOÇA  PİSTLERİN ISINDIRIYOR. O AKŞAMKİ DANSLARI  ŞAH BAR DA ÇOK BEĞENİLDİ

 

Foça’da hava bol. Dönüşte en iyi hediye, Foça’nın havası. Ceplerinize tıka basa doldurdunuz mu, size öbür yaza, ya yeter, ya yetmez. Arada böylesi  Foça kaçamağı yaptınız mı, bu takviye size epey gider. Zaten buralarda kimse sigarasını kibritle yakmağa çalışmıyor. Çaktığınız anda kibrit,  alevle aniden  bir çoğalıyor ki, parmaklarınızı çıra gibi tutuşturursunuz  maazallah.

Nerde kalmıştık? Denizi, kumsalı, dans pistlerini, balığı, rakıyı, olmayan fok’larını  özlediniz. Neticede yarım saatlik yol. Atlayın gidin. Hepsi bu!

Gelecek, görecek ve de hiç şaşırmayacaksınız. “Yazdaki aşk gergefiniz” aynen öyle durup duru. Aynen  bıraktığınız gibi. Yapacağınız şey,  “Lir çalar” gibi, elinizi o gergefin üzerine koymak.

İşte o hafta telefonlar işledi. Kiminin evleneceği tuttu yeniden. Eşini alıp getirdi Foça’ya. Kiminin nişanlanacağı tutuverdi. Kimileri de evliliklerini kutlama sevdasına düştü. Eeee,  o kadar sevdalı bir araya gelince, barların  mermerleri ısınmaz mı? İşte biz de düştük bu tatlı,  atmosferin içine. Bir tarafta, evliliklerini kutlayanlar, bir diğer bitişik barda, nişanlananlar, ilk tanıştıkları  günü  kutlayanlar, doğum günlerini  kutlayanlar. Her yer parsellendiğinden, biz bi şey kutlayamadık. Sadece objektifimizi çalıştırdık, sevindirelim diye. Ucundan da, biz sevindik. Yazıyı desteklemek için bol bol resimler çektik..

Ooo kimler var kimler. Berrin Serkan  Çifti, Sandal’da evlilik yıldönümlerini kutluyorlardı. Filiz Ötegengil, doğrusu iyi ötüyor pistlerde. Gurubun başını o çekiyordu. Dostları kendisine ayak uydurmakta zorlanıyordu. Zaten, ilk bakışta fiziğe ve atmosfere  sahip olduğu seçiliyordu. Lider  konumundaydı  Filiz  Hanımın. Her karede olmasından da anlaşılıyordu zaten.

Buse ve Kadirinnişanında  unutulmaz  bir gece yaşattılar onlara. Öte  yandan  Umut  Kuru, Nadire Sözer, Arif  Kuru, Umut Canik gözüvardılar.Öte yandan Foça’nın aşk simgeleri  İfo ve Koko çiftlerinin bacak boyunda yakaladıkları balıklar, Sandal’a sığmadı.

Koko, eşi İfo için yazdığı şiiri okudu. Aklımızda tutamadık. Ama, yıllanmış evliliklerinden geriye, evlerinin önünden geçerek dağlara  uzanan ormanlarını, Foça Belediyesine hibe ettiler. Aşkları için, o ormanın hala daha bakımını da yapıyorlar. Ki, o ormanı, kendileri  elleriyle dikerek yetiştirdiler. Büyüyen aşklarını göre göre. Her sabah  evlerinin perdelerini açtıklarında, aşklarını görüyorlar. Santim  santim  büyüyerek bir “Aşk ormanı” hali ne nasıl geldiğini görüyorlar.

Foça ‘nın  gecesi ayrı, gündüzü ayrı  bir alem. İzmi’in kapı komşusu nasıl olsa. Kapıyı çalmadan da girebilirsiniz.

Ört  ki, ölem…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..