Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

‘’ Umut ‘’’ landık

‘’ Umut ‘’’ landık
 

 

Millilerimiz, teknik yönetim değişikliğinden sonraki ilk maçlarında Andorra ile karşılaştılar. 5-0’lık gollü galibiyet ve oynanan oyun bizleri umutlandırdı. Özellikle Umut Bulut attığı üç golle öne çıktı.

Milli Takımda eskiden farklı ne vardı? Öncelikle kadro seçimi çok doğruydu. Sahaya 4-4-2 şeklinde bir dizilişle çıkılmıştı. Sol bek tercihinin Caner’den yana kullanılması da Fatih Terim’in hücum ve bol gol isteğini ortaya koyuyordu. Orta alan Mehmet Topal, Nuri ikilisinden oluşuyordu. Kanatlar Arda ve Gökhan Töre’ye aitti ve forvet de Burak- Umut ikilisinden oluşuyordu. Aslında yeni Milli Takım, Galatasaray sisteminden izler taşıyordu.

Ama gözlerden kaçmayan başka bir şey daha vardı. O da futbolcuların ciddiyeti ve iştahlarıydı. İşte burada insan Türk futbolcusunun profesyonelliğini sorgulamadan edemiyor. Bu kadar ciddi ve iştahlı olmanız için illa kulübede otoriter, kariyerli bir insan mı olması gerekiyor?

Ancak şunu da belirtmeden geçmeyelim. Dünkü maçta daha önce forma almayan oyuncular da vardı. Yani Fatih Terim, çıkardığı kadro ile de farkını göstermişti.

Özetle Milli Takıma Fatih Terim’in elinin değdiği belli oluyordu. Ancak, çok önemli bir konu daha var. O da oynadığımız takımın Andorra oluşu. Oynadığımız takımın kalecisi 2-0 yenik durumdayken zaman geçirdiği için sarı kart gördü. İşte bu örnek bile durumu ortaya koyuyor. O nedenle Andorra karşısında alınan bu galibiyet moralleri yükseltmeli, umut vermeli ama asla bizleri ve futbolcuları bu iş bitti gibi bir havaya sokmamalı. Üstelik her şey bizim alacağımız sonuçlara da bağlı değil.

Maça gelince, ilk 30 dakika pozisyon bulmakta zorlandık. 35.dakikada Umut’la gelen gol bir anlamda duvarı da yıktı ve goller gelmeye başladı. Belki öne çıkan isim üç gol atan Umut’tu ama maçın adamı şüphesiz Gökhan Töre’ydi. Gökhan Töre, Beşiktaş’taki performansını Milli Takım’da da sürdürdü. Hatta diyebilirim ki, Gökhan Töre’nin rüzgarı Andorra’yı devirmeye yetti.

76.dakikadan sonra artık biraz da Romanya maçının provasını denedik.

Sonuçta beş gollü galibiyet Milliler için Romanya maçı öncesi iyi bir moral oldu. Dilerim bu ciddiyetle Romanya’yı da yeneriz. Türk Milli Takımı, Romanya’dan rahatlıkla galibiyet alabilecek bir seviyede. Zaten asıl soru, bu takımın bu duruma nasıl getirildiği? Bunun cevabını herkes biliyor da, şimdi bunu tartışmanın zamanı değil.

Salı gecesi Romanya’yı yenmememiz için hiçbir neden yok. Yolunuz açık olsun.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..