Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '07

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

'' Yemek tarifi '' gibi... İngiizce öğrenmek

‘Yemek Tarifi’ gibi…İngilizce Öğrenmek

3 adet zaman (tense)

200 kelime

200 fiil

Topu topu sadece 75 saatte İngilizce Öğrenmek

İnsan, dili ve ülkesi ne olursa olsun hayatını doğal olarak 3 zaman içerisinde yaşar. Geçmiş Zaman, Şimdiki Zaman ve Gelecek Zaman.

Önce, bu zamanların(tense) İngilizcede nasıl kurulduğunu öğrenmeliyiz. Bu tensleri İngilizce Gramer kitaplarında bulabilirsiniz.

Günlük ifade ihtiyacımızı ortalama 200 kelime ile karşılarız. En sık kullandığımız bu 200 kelimeyi bir yere yazalım ve ezberleyelim.

Günde ortalama 200 adet de en sık kullanılan fiili bir yere yazalım ve ezberleyelim.

Sabahleyin yatağınızdan kalktıktan ve akşam işinizden eve dönünceye kadar yaşadığınız anları ve tecrübelerinizi İngilizce olarak bir yere not edin ve bu günlük aktivitelerinizi( ‘to do list’ ya da ‘can do list’ ) ezberleyin.

Neticede, bu aktivitelerin hepsinde en fazla 3 zaman(tense) ve en fazla 200 kelime ve 200 fiil kullanacaksınız. Bu her gün yaşadığınız basit günlük olayları tam 1 ay boyunca her gün, sabırla tekrarlayın ve gerekiyorsa İngilizce olarak küçük ilaveler de yapın.

Yazdıklarınızı 1 ay sonunda 75 saat boyunca çalışın. Kendi kendinize konuşarak ezberleyin. Kendinizle pratik yapın. Ta ki alışkanlık kazanıncaya kadar bu çalışmalarınızın sonunda İngilizceyi öğrenmeyi nasıl öğrendiğinizi göreceksiniz.

75 saatten sonra eğer arzu ederseniz seviyenizi geliştirmeye devam edebilirsiniz. Örneğin 50 edat(Prepositions)- isimlerin önünde kullanılan on, in, at, under, to, beneath, in face of, over gibi kelimeleri ezberleyebilirsiniz.

20 Zarfımsı (Adverbial Phrases)-isim gruplarının önlerine aldıkları kelimelerle yapılan ancak cümle olmayan ifade kalıplarını çalışabilirsiniz.. Örneğin; In spite of a lot of work done (Yapılan pek çok işe rağmen), After the necessary measures taken(Alınan gerekli tedbirlerden sonra), In face of difficulties encountered(Karşılaşılan zorluklar karşısında)

20 adet yan cümle(Clause)-if, when, after, before, although, unless, as long as ile yapılan yan cümleler yapabilirsiniz.

When, Which, How, Where, Why, How much, How many gibi soru kelimeleriyle soru cümleleri yapabilirsiniz.

Bu seviyede 15 -20’ ye yakın modüler aktivite çalışmaları deneyebilirsiniz. Örneğin, Otelde, Ofiste, Hastanede, Restoranda gibi konu başlıkları (topic) hazırlayın.Bu başlıkların daha geniş bir açılımını bu konularda yayımlanmış kitaplardan bulabilir ve bu kitaplardan kendi durumunuza göre pek çok örnek seçebilirsiniz. Söz konusu başlıkların içini kendi anlatımlarınızla doldurun ve kendinizle pratik yaparak ezberlemeye çalışın. Unutmayın ki bu başarıyı Sebat ve Devamla kazanacaksınız.

E artık İngilizceyi öğrendiniz, afiyet olsun!...

Ömür boyu İngilizce öğrenmek için yollara düşen insanlarımızın yukardaki ‘yemek tarifi gibi’ formül ile kısa zamanda bu yabancı dili öğrenmesi gerçekten mümkündür.

Yeter ki siz başlamaya karar verin…

Unutmayın! Sebat ve Devam….

A.Çetin Gezgincan

 
Toplam blog
: 7
: 3175
Kayıt tarihi
: 21.07.06
 
 

Ali Çetin Gezgincan, 1953 doğumlu, Gazi İngilizce Bölümü Mezunudur. 1981'de Vakıflar Bankasına girdi..