Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

" 2B fiyatları makul yerlere çekilmez ise, bir bidon benzin alacağım, kendimi yakacağım!"

Beykoz Belediyesi 2012 Faaliyet Raporu, yapılan 4 saatlik müzakerenin ardından, CHP’nin red oyu altında, oy çokluğuyla kabul edildi. Oturuma damgasını vuran ise 2B üzerinde arazisi bulunan CHP’li Meclis üyesi Hayrullah Usta’nın şu sözleri oldu: “ Bir bidon benzin alacağım, kendimi yakacağım!”

Beykoz Belediye Meclisi, Nisan ayının son oturumunda, 2012 Faaliyet Raporu üzerinde görüşmek üzere, 5 Nisan 2013 Cuma günü saat 14.00’de toplandı. Oturuma damgasını vuran, 2B’de arazisi bulunan CHP’li Meclis üyesi Hayrullah Usta’nın şu sözleri oldu: “ Bir bidon benzin alacağım, kendimi yakacağım!”

Hayrullah Usta: Belediye Başkanı istifa et!

Görüşmelerde ilk sözü, CHP Grubu adına Meclis Üyesi Hayrullah Usta aldı. Konuşmasında, çeşitli konulara işaret eden Usta, konu mülkiyet sorunu ve 2B’ye geldiğinde ise şunları kaydetti:  “ 2B kapsamında dokuz mahalleyi Özel Proje Alanı olarak talep ettiniz ve aldınız. Buraları ne yapacaksınız? Vatandaşa nasıl satacaksınız? O fiyatlar çok yüksek çıkacak. Sizin amacınız, Beykoz halkını yıllardır oturduğu topraklardan göç etmeye zorlamak; Özel Proje adı altında TOKİ’ye veya başka firmalara ‘kentsel dönüşüm’ adı altında vermek mi? Bunu kamuoyuna açıklayın! … Buralarda rant var; ondan mı buraları alıyorsunuz? Bu fiyatların düşürülmesi için Ak Parti ilçesinin ve sizin çok fazla uğraştığınızı söylediniz. O yüzden mi fiyatlar çok yüksek çıktı?”

Belediye Başkanı’nı istifaya davet etti

Sözlerinin devamında, rayiç bedeller belirlenirken bürokratların Belediye’ye hiçbir şey sormadıkları şeklindeki açıklamaları da eleştiren Hayrullah Usta,  “ istifanın onurlu bir müessese olduğunu” belirterek, Başkan Yücel Çelikbilek’e hitaben, “ o zaman ben sizi istifaya davet ediyorum” dedi.

Bir bidon benzin alacağım, kendimi yakacağım!

Bir 2B mağduru olarak, söz konusu rayiç bedeller ile, yıllardır oturmakta olduğu yeri alamayacağını belirten CHP’li Meclis üyesi, “ ben bunu bu şekilde alamayacağım. Eğer bu (fiyat) makul yerlere çekilmez ise, bir bidon benzin alacağım; kendimi şu Belediye’nin ortasında yakacağım. Yaparken de birkaç kişiyi götüreceğim” dedi.

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..