Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

% 5’lik AKP’sel huruç

% 5’lik AKP’sel huruç
 

google


Temmuz 2015’ten beridir, güncel tarihçeyle ilgili kestirimlerim, beni korkutacak denli yüksek oranda doğru çıkmaya başladı. Bir gelecekbilimci olarak, en iyi kestirimin % 85 olasılıklı olduğunu, özellikle peşpeşe % 100 doğru çıkan kestirimlerde bir yanlışlık olduğunu düşünenlerdenim.

Not: Burada % 70-85-100 dengesi var ve o ayrı bir metnin konusu.

Bir arkadaşa, Güneydoğu’daki ev ev yapılacak baskınları bile söylemiştim. O bana, şu an ne düşündüğümü sorduğunda, bütün kestirimlerimi belirtmeyeceğimi ama şu anki durumun, gerçekleşmesi % 5 olasılıklı bir huruç harekatı olduğunu belirttim.

Sonra düşündüm, bunun açımlanması gerekli. Bu metin, o açımlamadır.

Geçmiş:

1980-2015 arasındaki neo-liberalizm, artık tümüyle duvara tosladı, yurtta ve cihanda.

TC, 1980, 1987, 1994, 2001, 2008, 2015 gibi, düzenli olarak krizlere girdi.

ABD de, nedense tuhaf bir siklusla 5-6 yılda bir regresyona girermiş. 2008-2015 arasında hiç regresyondan çıkamadılar bu kez.

Japonya desen, 1990’dan beridir istop etmş durumda.

Bu sikluslar ekonomik olanlar. Dünya siklusları, iktisadi-siyasi-askeri tümleşiği olarak işlenir.

TC, kendini ABD ve AB ile eşlenik olarak tanımladı. O nedenle, Çin’in çıkışı bize izdüşmüyor. Üstelik Çin, bize 2000 gibi, Hazar Denizi’nden komşu olduğumuzu söyleyip işbirliği önermişti. Dahası, AB üyesi olmayan ve Dünya’nın en büyük (1 trilyon dolarlık) fonuna sahip Norveç, bize 100 milyar dolarlık girdi önermişti ama 100 bin kişilik altyapı istemişti, çünkü emeklilerini bize postalamak istiyordu. Hepsini elimizini tersiyle ittik, onun yerine, 2,5 milyon Suriyeli’yi artılarıyla ve eksileriyle birlikte, göçmen olarak aldık ve İran’ın kara paralarını 20 yl boyunca akladık.

Bizde AKP duvara tosladı ama bu daha çok inat nedeniyle böyle oldu. Şimdiye dek kazasız belasız tüyebilirlerdi ki tüyen tüydü zaten. Şu andan sonrası zor. Onlar da, gerçekleşmesi imkansıza yakın zorluktaki bir hurç harekatını yeğlediler.

Can Dündar’ı bırakıp, Zaman’ı tuttular.

Askeri olarak, Suriye ve Irak’ta 2 cepheli savaşı seçtiler.

MHP’nin bile yapmayacağı şeyleri yapmacasına, çözüm sürecini iptal ettiler.

Gelecek:

Fuat Avni türü kaynakların belirttiklerini ve kendi kestirimlerimizi dikkate alırsak:

Yeni medya çıkışı, dakka bir gol bir sıfırlandı. Karar gazetesi, Zaman olayını haber bile yapmadı. Bu kafayla özgürlük savunması biraz zor görünüyor.

Davutoğlu, askeri açıdan 0, hatta eksi düzeyde. O nedenle, yine Erdoğan’ın planı yürürlükte kalır.

Burada soru, bu işler için gerekli paranın nereden geleceği.

O da, ‘verirsen yüksek-yabancı faizi, alır gavurlar yüksek riski’ biçiminde olacak. Daha önce de oldu bu zaten.

2019’daki 3 seçimde, bir tek yerel seçimlerde AKP zorlanır. Erdoğan’ın başkan veya cumhurbaşkanı seçilmesinde önünde hiçbir engel yok. Hiç de olmadı, Ekmeleddin’ciler sağolsun. Genel seçimler desen, % 50 olsun olsun % 40 olur, olunca da ne olduğunu Haziran-Ekim 2015’te gördük: HDP, AKP’nin savaş kabinesine girdi.

Erdoğan, bir Özal kazasına kurban gitmezse ve eğer planı buysa, 2029’a kadar başımızda kalır o zaman.

Bu huruç harekatı ise, en çok 2 yılda semeresini verir ki zaten AKP’nin çatlaklarının parçalanması da en az 2 yıl alır. Yani, kayan zaman tabanı nedeniyle, 2019 yerine, 2018 ilkbaharında kazın ayağı belli olacak gibi.

Kestirimlerim açısından bakarsam, faşizm, militarizm, engizisyon atlarına oynayan AKP’nin, 1920’ler ve 2010’lar AB’si hesaba katılırsa, kazanamama şansının düşük olduğu kanısındayım. Ancak, şansları % 95 olsa bile, bunu batırma eğilimleri olduğu kanısındayım. Yani AKP, ancak sakarlıkla ve kazara hurucu yarabilir kanımca.

Çünkü:

Bizim, Musul-Irak ve Kobane-Suriye işgallerimiz, Çin’in, Rusya’nın, ABD’nin, AB’nin işine gelecek. ‘İstemem, yan cebime koy’ olacak yalnızca. Onların yerine, taşoron Ortadoğu candarması olacağız. Araplar da, ‘cendeerme, cenderme’ türküsünü çığıracaklar yalnızca.

Tüm buraların kilit noktası, Barzani’nin TC şıkkını seçmesiydi ki o bunu seçtiğinde taa buralara geleceğimiz, hiç mi hiç belli değildi. Yani Barzani, boş atıp dolu tuttu ama en çok onun sayesinde TC balık tuttu, gökten yağan balık yani, TC balık falan tutmadı yani.

Bedel:

100-200 bin TC vatandaşı ölü olur.

100-200 milyar dolar gitti olur.

2022 krizini bilmem ama 2029’da ‘yamyam olur, insan yeriz’ olur.

Ancak AKP, her durumda hurucunu yarar ve başta kalır.

Onların da niyeti ve hesabı bu kanımızca...

‘AKP’den sonra tufan’ı oynuyorlar sonuçta...

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..