Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '11

 
Kategori
Dünya
 

% 99'culara neden güvenmiyorum?

Öncelikle, yenilirlerse hiçbirşey yitirmeyecekler, canları dahil. Sonra da, yenilirlerse kötü örnek olacaklar, hayal ve cesaret kıracaklar.

Başkaldırının ve devrimin tarihsel dersleri vardır ve bilinmelidir. Bence % 99cular hiçbirşey bilmiyorlar, yaşam, ölüm, başkaldırı ve devrim hakkında.

Başkaldırı ve devrim uzun (onyıllar) sürerse, işlev kazanır. Rusya ve Çin devrimleri öncesinde ve sonrasında toplam 50 yıl filan sürmüştür.

Marx hemen her konuda yanılıyordu: Devrimin ABD, İngiltere veya Almanya’da olabileceğine ilişkin de. Yanki’lerden asi veya devrimci olmaz; canlı bomba ve/ya nihilist iyi olur.

ABD’yi devrim değil, iç savaş yıkacak. Dolayısıyla % 99’cular kazara başarırlarsa, global durum daha kötüye gider.

% 99’cular aşırı apartman çocuğu, tüketim çağı veletleri, vb, vd. 1960’larda Fransız Komünist Partisi üyesi işçilerin araba alabilmek için, grev ve miting yapması gibi bir durum sözkonusu. Artı, dövüşmeyi ve şiddeti bilmiyorlar.

Devrim için erken. Ancak başarısız ön devrimler için değil. (Bu durumda, % 99’cuların katledilmelerini diliyorum, demektir)

Elde var 3: Bir: % 99’cular. İki: WTO protestocuları. Üç: AB isyancıları ki bunlar epey altküme içeriyor. Yine de bir gelecekbilimci olarak, kendi hesabıma genel eylem tasarımcısı olarak Carlos’u ve tekil eylem tasarımcısı Unabomber’ı yeğlerim; Halid’i yeğlemem, ola ola bir evkadını ve anne oldu o.

Sonuç: % 99’cular sayesinde, 2012’de 1 cumhuriyetçi başkan olacak. Bu kadarını, rahmetli ‘elma Eyüp’ de biliyordu zaten.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..