Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '17

 
Kategori
TV Programları
 

‘’Alt tarafı bir Belediye organizasyonu’’!

‘’Alt tarafı bir Belediye organizasyonu’’!
 

‘’Alt tarafı bir Belediye organizasyonu’’!

Fatih Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri sahiplerini buldu.  Zorlu PSM'de gerçekleştirilen ödül töreninin müzik direktörlüğünü ünlü müzisyen Ozan Çolakoğlu yaptı. Gecede Gülşen, Murat Dalkılıç, Demet Akalın, Pamela, Ümit Besen, Serkan Kaya, Ozan Çolakoğlu ve orkestrası ile sahneye çıktı.Tanıtım filminin gösterimiyle başlayan etkinlikte, radyo günlerinin geçmişten bugüne uzanan öyküsünü yansıtan ışık, ses ve dans gösterileri yapıldı.Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu yıl ödüller için yaklaşık 500 radyonun başvuru yaptığını, final için 3 milyon 150 bin oy kullanıldığını belirterek, "Bu teveccüh, radyocular adına çıktığımız bu yolda ne kadar doğru bir yönde olduğumuzun bir kanaatidir ayrıca. Radyomuzun 90 yıllık bir geçmişi var. Dünyada da 101 yıllık geçmişe sahip. Yaklaşık bir asırdır radyo şu veya bu şekilde bizimle beraber" diye konuştu. Radyonun, gördüğü işlev açısından en önemli iletişim aracı olarak kendini muhafaza ettiğini vurgulayan Demir, ödül töreninin, kültürel değerlere verdikleri önemin bir nişanesi olduğunu dile getirdi. Demir, sanat camiasının, radyolara ve radyoculara çok şey borçlu olduğunu aktararak, şunları kaydetti: "Burada şu anda soyut kültürel mirasın görünen somut kültürel mirasa dönüşünün de güzel bir atmosferini görmüş oluyoruz. Seslerinden aşina olduğumuz, tanıdığımızı radyocuların görünür hale gelmesini arzu ettik. Aslında yaptıkları işle mukayese edildiklerinde hak ettikleri yerde olmadıklarını düşündüğümüz radyocular için bu Sihirli Radyo Mikrofon Ödülleri'nin arkasındayız ve sonuna kadar da devam edeceğiz."

Şimdi gelelim mevzuya. Sağ olsun Fatih Belediyesi tarafından aldığım davetiye nedeniyle bu güzel geceye gitmeyi planlıyordum. Ancak artık alıştım durumuma. Ne zaman bir şeyler için plan yapsam beklenmedik durumlar gelişiyor. Sen kalk ödül törenin yapılacağı akşam iş çıksın. Mecburen gidemedim ancak daha sonra 360 TV’den ödül törenini izleyip sizler için notlar tuttum.

-Öncelik Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir beyin konuşması son derece nazik ve iyi bir konuşmaydı. ve ‘’Amann canımmm alt tarafı bir belediye organizasyonu ne olacak ki’’ lafını söküp çöpe attırmayı başardı. Asıl önemli nokta burası.

-Ödül verenler ve ödül alanlar mikrofonda konuşmaya başladıkları anda keşke arka müzik biraz kısılsaydı. Ne dediklerini anlamak için çok çaba sarf ettik ekran başında izleyenler olarak.

-Geceye katılan misafirler sanki kolundan tutulup zorla getirilmişler. Alkışlar neredeyse yok denilecek kadar az, ortamın enerjisi zaman zaman çok düşüyordu. Ama Ceyhun Yılmaz’ın sunuculuğu ve kendine has tarzı biraz durumu kurtarıyordu.

-CnnTürk radyoya ödül verildi ki benimde beklediğim buydu. Sloganının hakkını veriyor. ‘İlk siz duyun’ diyorlar. Doğru. Mesela İzmir Adliyesine yapılan saldırıyı daha bir çok haber sitesinde yer almazken ben ilk olarak CnnTürk radyoda duydum. Daha sonraki dakikalarda diğer medya organlarında görme şansımız oldu. Tebrikler CnnTürk radyo.

-Talha Bora Öge Yılın En İyi Şiir- Edebiyat programı ödülünü aldı. Çok içten bir sesi var. Kendiyse Konya Selçuk Üniversitesi’nde okuduğum dönemde tanışma fırsatı bulmuştum.

-Yılmaz Vural’ın Fenerbahçe-Kayserispor maçıyla ilgili anlattığı durum geceye renk kattı. Dedim ya enerjisi düşük olan salonda bu tarz ince konuşmalar yüzümüzde tebessüm bıraktı.

-Gecede ünlü simalarla sık sık röportaj yapmak yerine bu gece radyocularla röportaj yapmak daha mantıklı olurdu. Sonuç bu gece onların ve konuşmak onların hakkıydı.

-Bir okurum ‘’Dijital radyoları adam yerine koymuyorsunuz,mail atıyoruz cevap vermiyorsunuz’’ diye dert yanmış Fatih Belediyesine. Gelecek yıllarda daha çok kişiye şans verilebilir farklı kategoriler açılarak gönüller alınabilir. Olur mu olur.

Kısacası gecede emeği geçen herkese teşekkürler.

Fox TV ve Star TV hata üstüne hata yapıyor

Geçen haftaki yazımda Star TV’nin Kiralık Aşk dizisini final yaparak yerine Yıldızlar Şahidim dizisini koyarak hata yaptığını yazmıştım. Dediklerim çıktı ve Yıldızlar Şahidim 4.bölümünde final kararı aldı. Bu seferde aynı hataya Fox TV düşüyor. Perşembe günü gibi zor bir günde çok az yara alarak kendisini kurtaran ve genç izleyicinin ilgiyle takip ettiği Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisini final yaptırdı. Keşke böyle bir karar almasalardı. Onun yerini dolduracak bir proje var mı bekleyip göreceğiz.

İrfan Değirmenci ilk değil son da olmayacak

Referandumda ‘Hayır’ oyu vereceğini açıkladığı için kanal D iş aktini feshetti İrfan Değirmenci’nin. Tablo çokta parlak görünmüyor. Üstelik bu açıklamasını kendisine ait kişisel sosyal medya sayfasından yaptı. İrfan Değirmenci ne yaptı eline silah alıp insan mı öldürdü? Hani bu ülkede fikir ve düşünce özgürlüğü? Kendisinin dediği gibi belki de böylesi daha hayırlı olur.

Yusuf KARAKAŞ/ MİLLİYET BLOG

 
Toplam blog
: 17
: 1193
Kayıt tarihi
: 08.01.15
 
 

Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik mezunu. İzmit Uluslararası Sahne Sanatları Derneği Temel oyun..