Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Deneme
 

''Asıl kıyamet ''

''Asıl kıyamet ''
 

Hemen hızlıca yazmak istiyorum. Mazallah her an kopabilir.

Şuan 20 Aralık Perşembe ve saat 19:00

Senaryolara göre 21 Aralık'ta kıyamet kopacak.

Tarih belli ama saati belli değil. Ben gece yarısından sonra kıpraşmalar başlayacaktır diye düşünüyorum eğer kıyamet kopacaksa. Neyse...

Uzmanlar konuştu. ' Bir devre geçiyoruz, farklı bir zaman ' dendi. ( Açıklama yeterli. Zaman yönetiyoruz burada )

İnananlar oldu.

Birileri Şirince'ye gitti. Malum Şirince ve Bugarach köyü kayırılmıştı.

Belki de şu an şaraplarını yudumlayıp, bu harika gösteriyi nereden izlesek diye konuşuyorlardır kendi aralarında kim bilir.

Her şey tamam da çelişkili gördüm ben bu kaçak insanları. Mesela şöyle :

 - Kıyamete inanan insan dünyanın yok olacağını bilir. Bunlar hem kıyamet kopacak diyor hemde bir şehrin özelleştirilmiş olduğunu düşünüyor.

 - Bu insanların nezdinde, özelleştirme dine de girmiş anlaşılan. Madem öyle hissettiriyorlar, bende günümüz inançlı insan profili böyledir diyorum.

 - Zaten dünyayı, parayı ve yaşamayı çok sevdikleri böyle saçma bir masraf yapmalarından, kıyametten kaçmaya çalışmalarından ve estetikli buruna sahip olduklarından açık bir şekilde belli oluyordu. Ama düşünemedikleri bir şey vardı, belki de unuttukları ! Bir avuç insan olarak kalacaklar dünyada. İhtiyaçlarını karşılayacak olanlar bir kaç saat sonra kayıplara karışacak.

 - Bazı liderler sözde yer altına saklanmışlar. Bunlar da kıyametin yüzeysel olarak faaliyet göstereceğini sanıyorlar anlaşılan.

 - Böylece buraya kadar, insanların inançlara ve dine, ' özelleştirme ve yüzeysellik ' kavramlarını soktuklarını açık bir şekilde görebiliriz.

   Hadi Şirince ve Fransa'nın Bugachi köyü sakinleri kurtuldu diyelim. Ne yapacaklar bir avuç insan bu dünyada acaba ? Kim tohum ekecek, kim hasat yapacak, elbiseyi kim dikecek, doğalgaz, elektrik, su, interneti kim sağlayacak ? Siz kaçanlar yaşamayı çok seviyorsunuz belli, elbiselerinizi kim dikecek , kim araba üretecek, kolunuza saati kim takacak ? İlkel bir dönemde yaşayıp sıkıntı çekeceğinize sizde bize katılsaydınız keşke. Bakın bir kaç saat sonra eğer kıyamet kopacaksa biz gidiciyiz; ama eğer kıyamet kopmaz da bize bir şey olmazsa o zaman kaybeden siz olacaksınız işte. Eğer kıyamet koparsa dünyada yalnız kalacaksınız, perişan olacaksınız. Eğer kopmazsa da yaptğınız saçmalıktan dolayı kendinizi yargılayacaksınız. Böyle yazınca ' kurnazlık yapayım derken enselenen çaresiz insan bakışı silüeti ' belirdi gözlerimde bir an.

-Bu işinde kaymağını yiyenler oldu elbet. Şirinceli esnaflarımız kazansın, onu eleştirecek değilim. Filmler çekildi, yazılar yazıldı. 21 Aralık t-shirtleri,kazakları, kolyeleri çıktı mı bilmiyorum ama çıksaydı eminim çok satardı. ( Bu satırları yazdıktan sonra televizyonda, özel olarak basıldığı haberini aldım )

Bu arada

-Sular kesilecek diyorlardı bugünlerde. Az önce eve geldiğimde suları kesik görünce ' bi noluyor ya hu ' haline bürünmedim değil. Biz de insanız sonuçta, etkileniyoruz ister istemez.

Son olarak böyle saçma tavırlarlardan ve çelişkili hareketlerden yola çıkarsak kıyametin gerçekten yaklaştığını söyleyebiliriz.

 Nihayetinde saatler kala insanların inandıkları ama inandıklarının içerisinde manasız şeyleri sorgulamadan kabul etmeleri dikkatimi çekti.

-Şimdi aldığım habere göre Şirince'de söylentiye göre kıyamet 21 Aralık'ta 13:11 civarında kopacakmış. Canlı yayında kıyamet haberi yapılıyor. Benim için asıl kıyamet işte budur  :)

Fiyaskodan sonra görüşürüz. Hoşça kalın.

ozgurkose_54@hotmail.com

www.twitter.com/ozgurkse

 

 
Toplam blog
: 17
: 226
Kayıt tarihi
: 13.12.11
 
 

1987'de doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunu ..