Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

" Avokadolu, koyu meşrubat"

" Avokadolu, koyu meşrubat"
 

bana göre "B" vitamininizi elinizle hazırlayıp aynı zamanda iç huzuru bulursunuz.


Her bölgenin kendine has yetiştirdikleri belki bizim geç tanıdığımız ülkemiz dışından gelen dünya zenginliklerinden tanıdığım biri olan yaşamımın bir kısmını ikamet(yazlarımı Antalya’nın ilçesi Gazipaşa’da geçirmekteyim) ettiğim yerde yetiştirilen “avokadoyu “tanıtmayla başlayacağım. Armuda benzeyen hafif yeşil renkli olup meyveyi yardığınızda açtığınızda şeftalinin içini andıran çekirdeğinin oturuş biçimi, sanki çekirdek değilde muntazam bir iri zeytin var sanırsınız. Kabuğunu soyup dilimleyerek de yenir ama şöyle karışık bir içecek olarak hazırlanırsa daha nefistir.

Malzemesi:

2 tane avokado( elma gibi kabuklarını ince soyulur, önce ikiye sonra parçalara ayrılırken çekirdeğini parçalamadan ayırınız )

2-3 tane kıl sivri biber (Konya biberi de denir)

1diş sarımsak(dövülmüş )

1, 5 su bardağı tatlı yoğurt

½ tane limon

Taze 5, 6yaprak nane, fesleğen, maydanoz(hangisi varsa )

3, 4tane (fındık )domates(tanesini 4de bölünür)

Hazırlanışı:

Robot veya blenderin içine yoğurt, kıyılmış biberleri, sarımsak, limonun suyu maydanoz karıştırılırken içine soyulup çekirdeği alınan avokado dilimlerini karışıma ilave edip 1, 2dakika hızlı karıştırılır

Ağzı geniş bardaklara boşaltılırken içine dörde bölünmüş domateslerle zenginleştirilip, buz dolabında 1saat dinlendirilip içime hazır hale getirilir.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..