Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

''Ben Yorumcunun Zeki Cevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim''

''Ben Yorumcunun Zeki Cevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim''
 

Uzun süredir yazma fırsatı bulamıyorum. Hafta sonu Fenerbahçe - Beşiktaş Maçından sonra yazmaya karar verdim. Kendimce bazı soruların yanıtlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

1. Futbol taraftar olduğu içinmi var?
cvp. Düşünsenize kimsenin izlemediği bir aktiviteye kim sponsor olur. Yada bu kadar zengin insan neden paralarını adlarını duyuramayacakları bir işe yatırırlar.

2. Futbolun sahibi kimdir?
cvp. Futbolun sahibi türübinlerdeki yada tv başındaki gönül verdikleri takımın taraftarlarıdır.

3. Beşiktaş başkanı takımı ligden çekmelimi?
cvp. Ne Fenerbahçenin nede Galatasarayın başkanının hakkı olmadığı gibi Beşiktaşın başakanınında hakkı yoktur.
Başkanlar unutmasınlarki onlar sadece o koltuğun memurudurlar ne kadar zengin olurlarsa olsunlar. Herkesinde bildiği gibi bu işi babalarının hayırına yapmıyorlar. Kendi reklamlarına lütfen futbolu kirleterek yapmasınlar.

4. Futbol yorumcuları futbolu ne kadar güzelleştiriyor?
cvp. Bütün yorumcuları eleştirmek istemiyorum ama hepsininde birazda yeşil sahada olamamanın ezikliği var. Belirli bir yaşın üzerinde olan yorumcular binlerce kişinin adlarını haykırmamamasına içerliyorlar ve var güçleriyle yükleniyorlar. Kim gelirse önlerine teknik direktör, futbolcu, hakem bazan top toplayan çocuklar. Fubolu güzelleştirmek yerine sadece kendi kazanacakları yani başkalarından çalacakları parayı düşünüyorlar. Nedemek çalacakları; Eleştirirken amaçları futbola katkı sağlamak yerine kişilere yönelik eleştiriler hatta saldırılardan ibaret.

5. Hakemler hatalımı?
cvp. Amerika milyonlarca dolar harcayarak uzaya fırlattığı uzay mekiği Chalenger fırlatmadan bir kaç saniye sonra infilak etmişti, insan hatası yüzünden. Hakemlerin sadece bir şansları olduğunu unutmayalım. Tv başında on defa oynatarak pozisyonu yorumlamak çok kolay, bunu sahada yapmak acaba aynı kolaylıktamı? Bazı eski hakemlerin şu ilginç sözü çok iyi açıklıyor, beş kamera ile çekilen maçı ''Bu açıdan pozisyonu açıklamak çok zor''

Bu soru ve cevaplarını daha çok uzatabiliriz. Sizlerinde aklında daha çok cevap bekleyen sorular vardır. İnanın bunun cevabı sizlerde saklı bu sorulara cevap verebilecek ne başkan var nede yorumcu var. Asıl olan taraftardır.

Atatürk yaşasaydı eğer galiba şu sözünü benim yazacağım gibi söylerdi.

''Ben Yorumcunun Zeki Cevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim''


 
Toplam blog
: 29
: 1354
Kayıt tarihi
: 14.07.06
 
 

İdareci olarak çalışmaktayım. AÖF iktisat bölümü 2. sınıftan özel nedenlerden dolayı ayrılmak zorund..