Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '07

 
Kategori
Meslekler
 

''Bir gün mutlaka..''

''Bir gün mutlaka..''
 

Her mesleğin bir zorluğu vardır. Her meslek içinden övünülecek insanlar da çıkmıştır, çürük elmalar da..Ama istisnasız her meslek belli bir emeği, eğitimi gerektirdiğinden en azından asgari bir saygıyı hakeder.

Peki bir meslek grubunun bu saygıyı, sevgiyi fazlasıyla hakettiği halde bunu görmezden gelme ve hatta engelleme çabası olursa ne hissedersiniz? Pis bir duygudur, ben iyi bilirim. Kanadınız kırılır. Çalışma , iş üretme şevkiniz kalmaz ama yine de işinizi en iyi şekilde yaparsınız. Ortada hem maddi hem manevi ayrımcılık vardır. Biri ömür çıkmaz acısı içinizden. Çocuğunuza, ailenize izah edecek kelime bulamazsınız. Oysa iç hizmet kanununda görev tanımı yapılırken subay yardımcısı olarak yer alırsınız. Değil üniversite bitirmeniz, master yapsanız farketmez. Oysa aynı kaderin değil ama aynı ordunun mensubusunuzdur. Daha okuldayken ve babaocağından henüz ayrılıp güya kendilerine emenet edilen asker ocağında başlar bu acımasız süreç. Gözünüze gözünüze sokulur herşey ömür boyu hatırlayın diye.

Sakın ha amacım yanlış anlaşılmaya. Tabii ki arada ast-üst farkı olacak. Sağlanan olanaklarda da farklar olacak, maaşlarda da. Ama böylesi reva mı? Bu ne uçurumdur ki eğitimle, öğretimle, üniversite bitirmekle, kıdemle kapanmaz? Sorun sadece maddi olanaklardaki akıl ve vicdan ötesi farklarda değildir. Bu ülkede her mesleğin filmi, romanı, tiyatrosu yapılmıştır. Örneğin postacı, zabıta, kapıcı, subay, doktor, şoför, mimar, mühendis vs.vs. Senaristler, romancılar bizi ya hatırlamazlar ya ilgili yerlerden tırpan yerler bilemem orasını.

Ama bildiğim birşey var. Eğitimiyle, kültürüyle, eksilmez vatan sevgisiyle her türlü olumsuzluğa karşın gümbür gümbür geliyoruz. Bilin bakalım biz kimiz?

 
Toplam blog
: 4
: 489
Kayıt tarihi
: 23.02.07
 
 

1959 Denizli doğumluyum. Mızıka astsb. Haz. ve snf. Okulundan 1979 yılında mezun olarak 18 yıl görev..