Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

''Bu, 29. Kürt İsyanı''mı?

''Bu, 29. Kürt İsyanı''mı?
 

güneş--19.07.2011,salı---''Bu, 29. Kürt İsyanı'' mı?


BDP'li vekil Emine Ayna 'nın; ''Demokatik özerklik bizim hakkımız. Kimseden izin istemiyoruz...'' (güneş19.07.2011, salı) şeklindeki açıklamasını; ''Emine Ayna çal çal oyna'' (!) (a.g.g.) başlığı ile haber yapan Güneş Gazetesi'ndeki haberin, başlık altındaki detayında da; ''Şimdi kürtler diyor ki: 'Ben senin iznini beklemiyeceğim. İznini de istemiyorum. Bu benim hakkımdır kullanıyorum.' yapılan budur...'' (a.g.g.) diyerek hikmet yumurtlamış Emine Ayna... 

Artık kanaatim iyîce sabitleşmeye başladı, bu BDP'liler; tamamen PKK güdümünde hareket ederek, resmen Türkiye'yi bölme faaliyetlerinin içerisinde; pervâsızca hareketleri ile bu Milletin ve Devletin, sabır sınılarını zorlayarak, bir yerlerin ekmeğine yağ sürmek istemekteler. 

Hükümet ve Devlet'in; bu oyuna gelmeden, mes'eleyi daha mâkul bir şekilde çözmenin yollarını, sonuna kadar kullanarak; Oralar'daki gerçekten Vatanperver Kürt kardeşlerimize zarar gelmeden, bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum. 

Bu tür söylemler; artık, bütün diğer vatanperver vatandaşlarımızın sabrını taşırma noktasına doğru gitmekte... 

Bunlar, bu işin tadını iyîice kaçırmaya başladılar. 

Bunların derdi Demokratik Özerklik falan da olmadığı, tamâmen ortaya çıkmıştır. Bu, Prof.Mehmet Altan'ın dediği gibi; ''29.Kürt İsyanı '' hâline gelmiş gibi gözüküyor. 

Lütfen, Vatanperver Vatandaşlarımızın ve Devlet'in sabrını, daha fazla zorlamayın beyler. 

Bu ülke, hepimizin ortak paydası. Daha evvel defalarca yazdım; bir haksızlık, bir adaletsizlik, yapılıyorsa, bir anti-demokratiklik varsa; bu, hepimizin mes'elesi. 

Dünkü yazımda yazdığım Diyarbakır'lı kürt kardeşim, öz kardeşi ile kanlı bıçaklı olduğunu anlattığında; 

-Baksanıza siz kadeşinizle kanlı-bıçaklısınız. Elinden gelse ''ağbeyimdir'' demeden sizi bile kesecek adam. Peki sizinkiler bağımsızlık istiyorlar, ya bir de kendi başınıza kalırsanız, ne olur sizin hâliniz?(!) dediğimde,  

-Vallahi doğru söylüyorsunuz!.. Eğer bizimkiler tek başına kalacak olsa, birbirlerinin soyunu kuruturlar. Hep keseler birbirlerini...deyince,  

-Doğru mu söylüyorsunuz? Hakikaten yaparlar mı bunu?! diye sorunca, adam, çok ciddî bir şekilde 

-Vallahi yaparlar âbi!..Onun için bize devlet mevlet yaraşmaz âbi!..demişti. 

Bu anlattığım hâdiseyi basite almıyorum ben... 

Bölgede, zorlama bir hak arıyorlamış görüntüsü var. Demokratiklik, özgürlük, insan hakları...vs...vs...Bunlar hepimizin mes'elesi. 

Bunlar öne sürülerek, yıllardan beri Türkiye üzerinde oynan oyunların, bir başka biçimde sahneye konmuş versiyonları bunlar. 

Allah'ın izni ile, bu oyunları sahnelemek isteyenlerin hevesleri, her zaman olduğu gibi kursaklarındsa kalcak İnşâAllah... 

Çünkü bu Cennet Vatan'ın koruyucusu Yüce Rabb'imiz... 

Sağlık ve Muhabbetle 

19.07.2011, salı
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..