Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '13

 
Kategori
Sinema
 

' Çakma Black ' geliyor ! | Beren Saat'ten hayranlık uyandıran oyunculuk !

' Çakma Black ' geliyor ! | Beren Saat'ten hayranlık uyandıran oyunculuk !
 

Efendim Türk Sineması bir uyarlamaya daha sahne oluyor.. Benim Dünyam..

Beren Saat , Uğur Yücel , Ayça Bingöl , Turgay Kantürk , Hazar Ergüçlü gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı filmin konusu şöyle :

8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca'nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız... Film , Mahir Hoca'nın karanlığın içindeki Ela'nın elinden tutarak onu üniversite sıralarına kadar taşıyışını ve Ela'nın umut ve vefa hikayesini anlatıyor.. ( TMC FİLM tanıtım yazısından alınmıştır.. )

Filmin yapımını TMC Film , yapımcılığını Erol Avcı yapıyor..

Yalnız şöyle bir durum var.. Film 2005 yapımı bir Bollywood esintisi olan Black filminin birebir kopyası.. Filmin uyarlama olduğuna dair resmi bir bilgiye rastlamadım onu da ekleyeyim.. Black filminin konusu ise şöyle :

Kör ve sağır bir kızın bir öğretmen sayesinde hayata nasıl tutunduğunu ve nasıl yaşam mücadelesi verip kazandığını , sonunda da öğretmeni aynı duruma düşünce ona nasıl umutsuzca öğretmenlik yaptığını konu almaktadır... Kör ve sağır doğan Michelle ailesi tarafından anlaşılamamaktadır... Annesi ve babası Michelle'i akıl hastanesine göndermeden önce son kez bir öğretmen tutup şanslarını denemek isterler... Başta öğretmenle iyi anlaşamasalarda bu öğretmenin kızı başarılı bir şekilde eğittiğini görünce bu öğretmenle yola devam ederler ve Michelle bu öğretmen sayesinde üniversiteye gider ; ancak sonra Michelle'in öğretmeni Alzehimer hastası olur ve Michelle'e bakamayacak duruma gelir...Artık öğretmen olma sırası Michelle'dedir ve kendi öğretmenine ona öğrettiklerini geri öğretmek için umutsuzca çabalar..

Okuduğunuz üzere konular aynı.. 2005 yapımı olan bir Hint filminin uyarlamasını hatta kaba tabirle çakmasını 2013 yılında biz yapıyoruz.. İlginç..

Yalnız fragmanı izleyenler bilir.. Beren Saat çok profesyonel bir oyuncu olduğunu kanıtlar bir performans sergilemiş gerçekten.. Rolün hakkını veriyor.. Film uyarlama da olsa onun sayesinde yeni bir hikayeymiş hissi doğuyor.. E Uğur Yücel üstadı da unutmamak lazım..

Dolayısıyla film birazcık çakma da olsa Beren Saat ve Uğur Yücel sayesinde iyi bir oyunculuk gösterisi izleyeceğiz gibi duruyor..

Bir de özgün hikayeler bulsak ne filmler çıkacak ama .. Yok işte..

Benim Dünyam filmine gişede bol şanslar..

koldasanil@gmail.com

twitter.com/anilkoldas

facebook.com/anilkoldas

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..