Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '06

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

“ Deve, cüce ” oynamak istiyorum

“ Deve, cüce ” oynamak istiyorum
 

Çalışan annelerin çocuğu ile ilgilenmek istedikçe, aslında bir o kadar uzaklaştığını fark ediyorum. İlgilenmek kelimesi daha çok “ Görevlerimizi yerine getirmek” anlamına geliyor. Onun, yemeğini pişirmek, çamaşırını yıkamak, ders çalıştırmak. Tüm yaptıklarınızı şöyle bir düşünün; “ En son ne zaman çocuğunuzla oyun oynadınız?” Aklınıza gelmiyor mu yoksa?

Kızımın yuvasındaki olağan toplantılarının birinde, öğretmeni aileler ve öğrencilerle birlikte, bir cumartesi günü, hem yılbaşı kutlaması yapmayı, hem de yerli malı haftası nedeniyle birlikte olmayı önerdi. Çocuklarla birlikte anne-babaların oyunlar oynayacağını, yarışmalar düzenleneceğinden bahsetti Önce bazı veliler, “Vakitleri olmadığını” öne sürerek karşı çıktılar.

Nedense aileler hep yakınıyor, eleştiriyor. Çocuklarımızı en iyi öğretmen yetiştirsin, en iyi okula gitsin istiyoruz, ama bizler sadece onlar için bir-iki saat birlikte olmaya gelemiyoruz. Belki de mazeret buluyoruz “ Zaman yok “diye. Peki nelere zaman buluyoruz ? Markete, çarşıya, alışverişe, kuaföre, liste böyle uzayıp gider.

Çocuğumun öğretmeni, kendi hafta sonundan fedakarlık yapıp, oyunlar, eğlenceler planlıyor. Anne –babaların, çocuklarla ve yuva ile kaynaşmasına katkıda bulunmak istiyor.

Neyse ki çoğunluk kabul ettiği için geçtiğimiz cumartesi yuvada toplandık O gün tüm çocukların ailesi gelmişti. Gelemeyen velilerin anneannesi veya babaannesi oradaydı. Çocukların yüzündeki mutluğu görmeliydiniz. Hep beraber oyunlar oynadık. Yarışmalar düzenlendi. Her çocuk kendi annesinin birinci olması için elinden geleni yapıyordu. Koştuk, dans ettik, şarkı söyledik. (Sandalye kapmaca, deve-cüce yarışmalarına bile katıldık.)

Annelerin yaptığı pastalar servis yapıldı. Evde bizlere naz yapıp yemek yemeyen çocukların hepsi, kendi tabağını alıp, istedikleri yiyecekleri alıyor, bir güzelde midelerine indiriyordu.

Öğretmenimizin çabası, yuva yönetiminin desteği ve velilerin katılımıyla, sıcacık geçen birkaç saatin tadı damağımda kalarak ayrıldım yuvadan. Çocuklarımıza sağlanan bu mutlu saatlerin, eğitimin birer parçası olduğunu en iyi biçimde kanıtlamıştı bizlere

 
Toplam blog
: 45
: 2610
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Uzun yıllar insan kaynaklarında Ekonomist olarak çalistim. Bir sure Yaratici Yazarlik atölyesine dev..