Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

‘’DTP’ li vekillerin ifade krizi’’ ne çözüm önerisi

‘’DTP’ li vekillerin ifade krizi’’ ne çözüm önerisi
 

Parlamento


Haberleri gözden geçirdim, baktım, gerçekten, yönetenler de, yönetilenler de, yönetmek isteyip yönetemeyenler de, amacı belirsiz, hatta amaçsız itiş-kakışlardan, hırlaşmalardan bıkıp usanmış, huzur isteyen halk da ‘’DTP’ liler yasalar uyarınca ifade vermeye gitmeli mi, gitmemeli mi?’’ sorgulamasına takılmış…

Sıradan vatandaşlar mutsuz, vıdı vıdının tarafları ise bu itiş kakıştan, ya da doğacak sonuçtan bir şekilde siyasi rant eldeleme peşinde.

Oysa çözüm ortada değil mi?

DTP’ li vekil ne diyordu dün? ‘’ Birçok vekil hakkında suç duyurusu var. Dokunulmazlık gerekçesiyle ifade vermiyorlar. Onlar da versin, biz de verelim. Biz eşitlik istiyoruz…’’ anlamında, son derece haklı görünen isteği vardı.

Gerçi onun ifade için çağırılmasına neden olan suç iddiasının anayasal bir ayrıcalığı vardı ve dokunulmazlık zırhı, hakkında işlem yapılmasına engel değildi ve diğer konulardaki dokunulmazlıkların kaldırılmayacağından adı kadar emindi ama olsun. Suç suçtur; küçüğü, büyüğü, rengi, çeşidi olmaz. Büyüklüğüne göre ceza verilir, verilmelidir.

Tüm suçlar için sıradan vatandaş nasıl ifade vermeye alınıyor, tutuklanıyor, mahkum oluyorsa, tüm makam sahipleri de tüm suçları için aynı koşullarda VATANDAŞ olmalı. Eşitlik bu değil mi sizce? Neden milletvekilinin ayrıcalığı oluyor? Suçlu bulunur, hapse girerse işler mi aksar? Onun yapacağı işleri yapacak bir başka vatan çocuğu bulunamaz mı? Suçlu bulunursa bir kitleyi temsil eden partisi mi lekelenir? Neden lekelensin? O kitleyi temsil için, lekesiz, yeni birisinin gelmesi o partiyi daha güçlü hale getirmez mi? Yeri en doldurulamaz sanılanlar bile yok olduğunda yerine birisi bulunmuyor mu?

Gördünüz mü?

Aslında çözüm var ve üstelik bu çözüme ifade vermekten kaçınarak krizi yaratan da razı ( ! ).

Sizce anayasanın bu olanağı sağlayacak şekilde değiştirilmesi çalışmalarına hemen başlanması en kolay çözüm değil mi?

Sizce bu 550 vekilli parlamentoda; dokunulmazlığın kaldırılmasından korkmayacak, kendi kontrollerinde olan ve istedikleri gibi değiştirebildikleri yasalara uygun yaşayan, o yasalara saygılı, o yasalardan korkmayan 367 adam yok mudur?

 
Toplam blog
: 21
: 571
Kayıt tarihi
: 17.08.09
 
 

Üniversiteyi takiben 35 yıl kamuda yönetici olarak hizmet, ardından emeklilik... Bir büyükşehir b..