Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Deplasmanlarda 3 Puana Abone Oldu!

  Fenerbahçe, Deplasmanlarda 3 Puana Abone Oldu!
 



Fenerbahçe’nin “4, 4, 3 gün” aralıklarla, 11 günde 4 maç oynamaya dönemi Kayseri’de bitti. Buna gerçekten “bitti” mi, yoksa “şimdilik” mi diyeceğiz, bunu zaman gösterecek.

Fenerbahçe, bu zorlu dönemi, Kayserispor galibiyetiyle noktaladı; İstanbul’a, yine bir deplasman sonra neşeli dönüyor. Geçen hafta, sadece kadınlara ve çocuklara oynadığı Manisaspor maçındaki yitirdiği 2 puanı, umalım, ileride çok aramaz.

Geçen hafta Gazinantep’te 3 puanla dönen Kayserispor, karşısında bir önceki maçtan farksız bir Fenerbahçe buldu. Kadınları ve çocukları sevindiremeyen, onların desteğiyle coşamayan Fenerbahçe, etkisiz olmasına karşın, bu kez, bütün taraftarları ayırt etmeksizin sevindirdi.

Maçlar, bazen iyi oynamadan kazanılıyor, bazen de iyi oynanmasına karşın yitiriliyor. Şans demeyelim de, bir rastlantı, sonucu etkileyen/ etkileyecek bir hakem bayrağı/ düdüğü, takımı “başarılı” yapıyor. Bazen öyle durumlar oluyor ki, takım doğranıyor, puanlar elinden alınıyor.

Manisaspor maçında da “nizami gol”ü verilmeyen Fenerbahçe, Kayseri’den aldığı 3 puanla, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına kadar rahat bir nefes alacak. Bu maça kadar sakatlarda bir iyileşme olursa, Aykut Kocaman’ın da işi kolaylaşacak, takım oluşturmada eli güçlenecek.

*****

Fenerbahçe, acelesi yokmuş, nasıl olsa kazanırım havasında oynadı. Topla oynama yüzdesi, hep Kayserispor’daydı.  İsabetli pas yüzdesi de öyle. Kayserispor, Fenerbahçe kalesinde acemi bir kaleci varmış gibi, uzaktan şutlarla gol aradı.

Kayserispor oynamasına oynadı, ama gol bulamadı.

Fenerbahçe, zaman zaman çok zorlandı. Orta alanı ele geçirememe, üstünlüğü Kayserispor’a verdi.

Alex, durgundu; Özer ile Gökay, daha istekli olmalıydı.

Fenerbahçe, oyunun üstünlüğünü arada bir ele geçirse de, ileride çoğalamadı.

Fenerbahçe, ilk dakikalarda attığı golle “idare” etti.

*****

Bir zamanların deplasman “fakiri” olan Fenerbahçe, uzun süredir deplasman “varsıl”ı  oldu. Bugün de, amaç, 3 puan almaktı; Fenerbahçe, bunu başardı.

Fenerbahçe nasıl oynadı?

Sokakta mikrofon uzatılan yurudum insanı gibi yanıtlayalım:

Fenerbahçe, Caner attığı golle Kayseri’den 3 puan dönüyor.

*****

Kayserispor: 0 Fenerbahçe: 1

Stat: Kadir Has

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, İsmail Şencan, Serdar Akçer

Kayserispor: Navarro, Hasan Ali, Eren Güngör, Khizanishvili, Pekarik, Sefa (Dk. 86 Nadir Çiftçi), Riveros, Santana, Engin Bekdemir (Dk. 66 Abdullah Durak), Ömer Şişmanoğlu (Dk. 66 Gökhan Ünal), Amrabat

Fenerbahçe:  Volkan - Ziegler, Bilica, Yobo, Orhan Şam (Dk. 84 Bekir) - Gökay, Cristian, Caner (Dk. 89 Uğur Boral), Özer - Alex (Dk. 78 Sezer Öztürk), Bienvenu

Gol: Dk. 6 Caner

Sarı Kartlar:  Dk. 41 Eren, Dk. 55 Khizanishvili, Dk. 90+2 Santana (Kayserispor), Dk. 55 Orhan, Dk. 88 Volkan (Fenerbahçe)




TURGUT ÇELİK/ Mersin

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..