Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

" Fenerbahçe Avrupa'da tur atlamasın!" demek; ya fanatizm, ya kara cahilliktir.

" Fenerbahçe Avrupa'da tur atlamasın!" demek; ya fanatizm, ya kara cahilliktir.
 

Türk Futbolu'nun geleceği için, Fenerbahçe'ye UEFA Kupası'nı almak yakışır.


Evde, sokakta, işyerinde, çarşıda, pazarda, kahvede, caddede, okulda, kısacası, insanların olduğu her yerde, Fenerbahçeli olmayanlardan, sık sık şunu duyar oldum; son günlerde: " Aman haaa! Sakın haaa! Fenerbahçe Avrupa'da tur atlamasın! " Bunu söyleyebilmek, düpedüz fanatizmdir. Bunu söyleyebilmek, kara cahilliğin daniskasıdır.

Evet futbol, evet taraftarlık, belli bir oranda tek taraflılık, bazen de aşırıya kaçmayan bir fanatikliği doğasında barındırır. Futbolu çok seven, çok da yakından takip eden biri olarak, elbette bunu ben de çok iyi biliyorum. Ve futboldaki taraftar kitlesinin, basketbol ya da voleybola göre çok daha düşük profilli, çok daha eğitimsiz olduğunu da... Günlük spor gazetelerinin sırf bu fanatizm ve eğitimsizliğin kaymağını yiyerek ayakta durduğunu da...

Ancak, sapına kadar Galatasaray'lı olan ben de, sağduyulu her futbolsever gibi, Fenerbahçe'nin yarı finali geçmesini de, UEFA Kupası'nı almasını da can-ı gönülden istiyorum. Çünkü bu, Türk Futbolu'nun geleceği açısından, milli bir dava sayılır. Söz konusu olan, ülke futbolunun kalkınmasıysa, fanatizmi de, kara cahilliği de bir yana atabilmek gerekir.

Galatasaray'ın Avrupa'da başarılı olmasını istemeyen bir Fenerbahçeli de, Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elenmesini bekleyen Galatasaraylı ya da başka bir takımlı taraftar da, ya ipin ucunu çoktan kaçırmış, aklı duygularına çoktan yenilmiş bir kara cahildir; ya da fanatizmi dur durak bilmeyen, engel tanımayan bir spor ruhu yoksunu, futbol kültürü fakiridir.

Dava Avrupa Futbolu'nda başarıysa; herkes ruhundaki, sırtındaki formayı bir yana atmalı... Hedef Türk Futbol'unu zirveye taşımaksa, sevinçte de, kederde de, iyi günde ve kötü günde de tek ses, tek yürek, yekpare bir Türk Futbol kamuoyu oluşmalı...

Her kim, hangi takımı tutarsa tutsun, ülkesini seven, Türk Futbolu'na gönül vermiş her yurdum insanı, tek bir zafer şarkısını söylemeli; hep beraber; bu gece: " Yolun açık olsun Fenerbahçem! Vurduğun gol, bahtın açık olsun! "

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..