Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '21

 
Kategori
Kitap
 

" GERİDE KALANLAR" ÇIKTI

       YAZARIMIZ ABDÜLKADİR GÜLER’DEN

 

 BİR KİTAP DAHA “ GERİDE KALANLAR “ ÇIKTI   

 

Gazetemiz yazarlarından şair ve araştırmacı yazar Abdülkadir Güler yeni çıkan bir kitabıyla sanat dünyasına bir kez daha merhaba dedi.  Bu yeni eserin adı:   GERİDE  KALANLAR"  Kültür, Sanat, Edebiyat Biyografi adını taşıyor. Adı geçen kitap 456 sayadır. Yazarımız Abdülkadir Güler  “ GERİDE KALANLAR” için şunları söylüyor.

 

Yaklaşık 60 yıldır kültür, sanat ve edebiyat dünyasında durmadan yazıyorum. Anadolu’da yayınlanan çeşitli dergi ve gazetelerde zaman zaman yazmış olduğum yazılarımı bu güne kadar 25 ayrı kitapta topladım. Bu arada kitaplarıma girmeyen bazı folklorik ( halk edebiyatı ) halk bilimi, kültür, sanat, biyografi gibi çeşitli yazılarımı, bu kitapta topladım. Bu arada koronavirüs çıktı. Kitabın baskı tarihi 2020 iken ancak bugünlerde elime ulaştı.  Önsözde yazdığım gibi Söke Ekspres’te çalışan İbrahim Özgezici’nin de çok hizmetleri oldu. Bir kez daha İbrahim Özgezici’ye teşekkürlerimi sunuyorum. 

 

GERİDE KALANLAR “  adlı kitabımda yer alan konulardan bazıları: Mardin’de Yaşayan Farklı Etnik, Dinsel, Yapı ve Bazı Geleneklere Toplu Bir Bakış, Folklor ( Halk Bilimi ) Nedir,  Dünden Bu Yana Folklora Hizmet Edenler, Mardin’de Dr. A. Vahap Dizdaroğlu Vardı, Mardinli Bilim Adamı Aziz Sancar, Sökeli Yazar Samim Kocagöz 100 Yaşında, Eski Aydın Milletvekili M. Kemal Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Kadın Şairlerimizden Gülten Akın,  Halk Ozanı Âşık Şeref Taşlıova, İstanbul’da Bir  Dr. Tahir Kutsi Makal Vardı,  Konyalı Şair Feyzi Halıcı ve Şiirlerine Bir Bakış,  Ölümünün  44.Yılında Âşık Veysel, Aydınlı Öğretmen Birsel Oğuz, Unutulmuş Bir Şair Basri İmece, Şair Ahmet Özer’e Mektup ve Sökeli Eczacı Yazar Halil Özşarlak’ın ardından gibi kitapta yer alan yazılarımdan bazılarıdır.

 

Adı geçen kitap büyük bir emek mahsulüdür. Bu yazarımız Abdülkadir Güler’in 25 kitabıdır.  Bu eserin sanat ve kültür dünyasında yer alan bazı şair ve yazarların hayat ve öyküleri gelecek kuşaklar için ilerde bir kaynak olacağına inanıyor ve yazarımız Abdülkadir Güler’i Söke Ekspres gazetesi mensupları olarak kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.       

 

 

 

 

 

 

Abdülkadir GÜLER

09  Aralık  2021 - SÖKE   

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..