Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

''Gülen Bakan'' Altın Portakal'a el atmalıdır

''Gülen Bakan'' Altın Portakal'a el atmalıdır
 

Ünlü Sırp yönetmen Emir Kusturica yüzünden Antalya Altın Portakal Festivali boykotlarla sarsılıyor. Ödüllü ''Bal'' filminin yönetmeni Semih Kaplanoğlu'ndan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da festivale katılmayacağını açıkladı.

İki ünlü ismin festivale katılmama nedeni Sırp yönetmen Emir Kusturica.

Bildiğiniz gibi Sırp yönetmen Emir Kusturica, Srebsenitza'da yüz binlerce müslümanın katledilmesiyle ilgili bir söyleminde alaycı bir üslupla abuk sabuk sözler sarfetmişti.

İşin garip yanı, bu tür garip ve aşağılayıcı söylemlerde bulunan bir yönetmeni dört ay önce Bursa Film Festivali'de konuk etmişiz. Kuş sütünün eksik olmadığı sofralarda ağırlamışız. Bir tek kişi çıkıp da, ''Bu adamın burada işi ne?, '' diye sormamış

Bir bakıyorsunuz aynı yönetmen Antalya Antalya Film Festivali'ne jüri üyesi olarak davet ediliyor. İşte o zaman bazıları daldıkları derin uykudan uyanıp feryadı basıyor:

''Bu densizi nasıl davet edersiniz!?... O varsa ben yokum!..''

Ardından Kültür ve Turizm Bakanı:

''Antalya'ya geleceğim ama Kusturica varsa Altın Portakal Film Festivali'ne katılmayacağım.''

Yönetmen Semih Kaplanoğlu da diğer tepki koyanlar da tamamen haklı.

Ama ''Gülen Bakan'' bu sözleri söylememeliydi. Çünkü Ertuğrul Günay bu ülkenin Kültür ve Turizm Bakanı'dır. Ülkemizdeki kültür etkinliklerini yaygınlaştırmak ve ülkemizi dış dünyaya tanıtacak etkinikleri desteklemek görevleri arasındadır.

Sade bir vatandaş gibi ortaya çıkıp da, ''Ben de katılmıyorum arkadaş, '' diyemez.

Öyleyse ne yapmalıdır?

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin üzerinde kara bulutlar dolaşmaktadır. Kara bulutlar festivale gölge düşürmektedir. ''Gülen Bakan'' derhal bu duruma el koymalıdır. Derleyip toparlayıcı olmalıdır. Festivalin amacına uygun şekilde gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa onu yapmalıdır. Gerekirse durumun hassasiyeti Emir Kusturica'ya anlatılarak jüri üyeliğinden ayrılması sağlanmalıdır.

''Ben de katılmıyorum'' demek Kültür ve Turizm Bakanı'na yakışmaz.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..