Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

''Gülen Bakan'' İzmir'den yüzü asık ayrıldı

''Gülen Bakan'' İzmir'den yüzü asık ayrıldı
 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İzmir'de hayal kırıklığına uğradı. İzmir Ticaret Odası'nın düzenlediği, ''Acil Turizm Zirvesi''nde adeta boş koltuklara konuştu. İzmir'de söz sahibi hiçbir yetkili kendisini dinlemeye gelmedi.

İzmir Valisi Kutlu Aktaş, Bakan Vecdi Gönül'ün peşinde olduğundan Turizm Zirvesi'ne katılamadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yurtdışındaydı. İlçe belediye başkanlarının tümü Bakan Günay'ı protesto edercesine toplantıları boykot ettiler.

CHP'li belediye başkanlarının Ertuğrul Günay'a tavır almalarının nedeni belli. Herkesin bildiği gibi Günay, 70'lı yılların hızlı bir sosyal demokratı iken yön değiştirerek AKP saflarına katılmıştır.. CHP'liler meclis toplantılarında da bu kırgınlıklarını Bakan Günay'ın yüzüne haykırarak hakarete varan sözler söylemişlerdir.

CHP'liler eski dava arkadaşlarına karşı olan küskünlüklerinde haklı olabilirler. Ertuğrul Günay'ın kişiliğini sorgulayabilirler. Ancak o İzmir'e ''Kültür ve Turizm Bakanı'' sıfatıyla geldi. Önemli olan o kişinin ismi değildir. Temsil ettiği makamdır önemli olan. İzmir'in sorunlarını parti çekişmelerinin ve küskünlükler perdesinin arkasına iterek halledemeyiz.

İzmir Ticaret Odası'nın düzenlediği ''Acil Turizm Zirvesi''nde salona bakıyorsunuz, hiçbir CHP'li belediye başkanı yok!.

Niye?

Ertuğrul Günay var da ondan...

Peki İzmir'imizin çözüm bekleyen turistik ve kültürel sorunları ne olacak?

Onları Fatmagül mü çözecek?

Ertuğrul Günay'ın kişiliğini eleştirebilirsiniz ama o toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı'nı dinlemeye gelmeliydiniz. İzmir'e turizmde ivme kazandıracak sorunları birlikte tartışmalıydınız. İsteklerinizi ve önerilerinizi sıralamalıydınız.

Atı alan Üsküdar'ı geçiyor. İzmir'i yönetenler bazı şeylerin farkına varmalı artık.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..