Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '15

 
Kategori
Özel Günler
 

''Hayat oyunu içinde bir oyun; Tiyatro!''

''Hayat oyunu içinde bir oyun; Tiyatro!''
 

27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününüz Kutlu Olsun!


Sevgili Tiyatroseverler, tiyatro oyuncuları, oyun yazarları ve yönetmenler...
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü hepimize kutlu olsun ! 2015 Türkiye'sinde tiyatro gibi meşakkatli bir sanatı icra etmek, tiyatroyu sevdirmek ve bazı mesajları seyirciye benimsetmek için hala gösterilen çabanın karşılığını alabilmek ne yazık ki hala güç. Tiyatroyu diğer sanatlardan ayırabilmek mümkün değil. Çünkü tiyatro, içerisinde bir yaşam barındırır. Yaşamı anlamlandıran şey ise sanattır. Sanatın ulaşmadığı yerler karanlıktır. Ülkemizde de hala sanatsızlığın gölgesinde kalmış karanlık yerler mevcut.
 
Tiyatro veya sanat, artık yüksek kesim zevkinden çıkmalı ve her yaştan, her kesimden, her fikirden insanın ulaşabileceği bir alan haline gelmelidir. Tiyatro gibi halkın bilinçlenmesini ve aydınlanmasını sağlayacak sanatlara ilgili kurumlar tarafından yeterli destek sağlanmalı ve alınan bu destek de yerinde ve anlamlı olarak kullanılmalıdır. Şuan ülkemizde tiyatro gruplarına sağlanan imkanlar doğrultusunda ortaya güzel mesajlar veren oyunlar çıkmaktadır ancak Türkiye' de tiyatro perdesi görmemiş vatandaşlarımızın olduğununda ne yazık ki bilincindeyiz.
 
Tiyatro, sanat dalları arasında insanlara mesaj verme hususunda en etkili sanatlardan birisidir. Durum bu şekildeyken de tiyatrocuların üzerine düşen, mesajları doğru şekilde ve doğru yerde vermektir. Sahnede siyasi mesajların verilmesi sanatı kısırlaştırır. Düşüncelere kelepçe vurur. Eğer verilmesi gereken önemli bir mesaj veya yapılması gereken bir vurgu var ise o, sahne içerisinde bir oyuncu şeklinde değil de dekor şeklinde olmalıdır ki, verilmek istenen mesaj, estetik zevkin üzerine çıkmasın.
 
Tiyatro hayatınızdan hiç eksik olmasın! " Hayat oyunu içinde bir oyun;Tiyatro " Dünya Tiyatrolar Gününüz Kutlu Olsun !
 
Yusuf Dursun DURMUŞ
 
Toplam blog
: 17
: 155
Kayıt tarihi
: 04.04.14
 
 

İstanbul Beyoğlu doğumlu. Samsunda yaşıyor.Bir Nostalji Hikayesi ve Bir Eylül Akşamı kitaplarının y..