Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '10

 
Kategori
İnançlar
 

''İbrani Kraliçesi Rachel ve Kabala Bilekliği''

''İbrani Kraliçesi Rachel ve Kabala Bilekliği''
 

Kabala Bilekliği


Kabala; Ne bir din, ne de bir örgüttür. Yahudi teosofi, felsefe, bilim ve mistisizminden doğmuş bir düşünceler sıstemidir. Eğitmenler ve bilge kişilerce seçilen az sayıda öğrenciye nesillerdir ağızdan ağıza aktarılan gizli bir geleneği işaret etmektedir. Kabalanın kapalı yapısı ve bilgiye az sayıda kişinin ulaşabilmesinden dolayı, ingilizcedeki cabal (entrika, Dolap) kelimesinin tanımına uygun olarak şeytani planlar yapan, bunları uygulamak için biraraya gelen yahudi komplocular anlamına gelmektedir.

Kabala bilekliği ise; İbrani Kraliçesi Rachel'in türbe örtüsünden kesildiği iddia edilen kırmızı iptir. Kabalaya inananların, inancına göre, bu ip sol el bileğine, kabala duası ile yedi düğüm atılarak bağlanır. Bunun bileğe bağlanması şu anlama gelmektedir.

''Rachel'in türbesinin etrafını saran koruyucu enerji ile hayati bir bağ kurarız. Bu ip ayrıca Rachel'in koruyucu enerjisini istediğimiz zaman yanımızda taşımamızı sağlar. Rachel gibi kutsal kişilerin Işığını arayarak, onların güçlerinin bize yardımcı olmasını sağlıyabiliriz. Kabalaya göre Rachel içinde yaşadığımız fiziksel dünyayı temsil eder''.

Kabala öğretisi ABD'de 1960' lara dayanır. Evrensel gerçekleri ve kadim bilgeliği bulmak için israile giden ve oradan Kabalanın gizlenmiş bilgileriyle dönen kişi Feivel Gruberger idi. 1968'de İsraile giden Gruberger, iyi bir Kabala bilgisine sahip Haham Yehuda Brandwein'den derin Kabala bilgisini özümseyerek, eğitmeninin üstün karmaşık dini felsefe bilgisini de aşacak derecede bir idrak ve anlayışa ulaştığını söyler. Biryıl geçmeden ölen Haham Brandwein'in kuruluşunun yönetimini eline alır.

Hahamın ölümünden sonra Gruberger kendisinin Musa'nın soyundan geldiğini söyliyerek Philip Berg adını alır. Hahamın kurduğu haham okuluna Kabala Merkezi ismini verir. Ve bu merkezi Kaliforniya Los Angeles'a taşır. Artık, ikibin yıl boyunca en derin manevi soruların mistik çözümlerini bulmaya hizmet eden Kabala , dindarlık gereçlerinin satıldığı bir süper market, günün moda dinsel takı ve kitaplarının satıldığı Wal-Mart (Ted Burkett tarfından kurulan dünya capında Amerikan mağazalar zinciri) halini alır.

Eski bir inanç sistemini alaya alacak tarzda, Berglerin sattıkları ürünler arasında kokulu mumlar, Kabala bebeği, kutsal soda ve herbirinin üzerinde görünmeyecek şekilde Tanrı'nın değişik isminin yazıldığı yetmiş iki taş vardır. Kabala ipinin fiayatı 26 dolardır. Berg ve onun eğitmenleri ''hız meditasyonu'' adını verdikleri bir teknikle sadece parmak uçlarını metin üstünde gezdirerek bilgeliğin kolaylıkla özümsenebileceğini üyelerine inandırmışlardır.

Gerçek yahudiler kutsanmış ip ve Kabalaya ait diğer şeylerin böylesine futursuzca satılasına ve insanların bunu ciddiye almasına şaşırmışlardır. Mesela, Kabala merkezlerine giden, bileklerine kırmızı ipleri takan ünlülerin içinde Madonna, Britney Spears, Demi Moore, Paris Hilton, Elizabet Taylor, David- Victorya Beckham çifti, bulumakta ve bu merkezleri övmektedirler.

Kabala merkezlerinin sayısı dünyada 20 yi geçmiştir. İsraile sigorta pazarlamaya giden Feivel Gruberger yeni adıyla Philip Berg, zaman içinde Kabala Tanrı'nın özünü keşfederek yaşam ve ölümün gizemlerini bulmak için düzenlenmiş, tüm Yahudi felsefesini kapsayan bir kavram haline gelen, mistisizmi, tamamen ticari bir anlayış içine sokmuştur. Kabala merkezlerine üyelik, Kabala markalı ürünlerin satışları ve üyelik aidatları inanılmaz boyutlarda para getirmektedir.

..Kaynak, John Lawrence Reynolds

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..