Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

08 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

''İbret alınacak takvim''

''İbret alınacak takvim''
 

Türkiye referanduma kilitlendi. Ülkede başka sorun yokmuş gibi, AKP kendin pişir, kendin ye misali hazırlayıp referanduma sunduğu anayasa değişikliği paketi pazar günü oylanacak. MB'de birçok açıklamalar, görüşler dile getirildi. Burada herkesin bir fikir sahibi olduğu muhakkak, oyunuda ona göre kullanacaktır.

Yanlız ülke genelinde kazın ayağının böyle olmadığı kesin, seçmenin belirli bir çoğunluğu futbol takımı tutar gibi tuttuğu partisinin görüşüne göre ''evet'' veya ''Hayır'' oyu kullanacaktır. Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Yargıyla ilgili değişikliklerin yarın başlarına nasıl çorap öreceğini bilmeden''Evet'' demenin ceremesini bütün ülke çekecektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasada yer alan ana amacı çağdaşlaşmaktır. Laiklikte devrimlerin temeli olarak, anayasa tarafından korumaya alınmıştır. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuş bir parti, Anayasa Mahkemesi kararıyla ''Din hürriyetinin anayasa ile çizilen sınırlarının ihlali, dinin sömürülmesi ve kötüye kullanılması, Devletin Laiklik esasına dayanan düzenine karşı gelmesidir'' ki böyle kabul edilen AKP meclis çoğunluğuna dayanarak anayasayı değiştirmesi hukukla ne kadar bağdaşablir?

12 Eylül yasalarını değiştiriyorum derken, sivil diktaya geçişin oylamasına mı ''Evet'' oyu vereceğiz. ''Bu paketin içeriğini okuduktan sonra bu pakete ''Hayır'' diyenin ya aklından zoru vardır, ya da vatan sevgisinden şüphe duyarım'' diyen zihniyete mi ''Evet'' oyu vereceğiz. Yargıyı beğenmiyen, medya ile cebelleşen, STK'ları kale almıyan, muhalefete tahammül edemiyen, tüm ülkenin Başbakan'ı olmak istemiyen, ''Ya benden olacaksın, yada yok olacaksın'' diyen zihniyete mi ''Evet'' oyu vereceğiz.

Şimdi aşağıda ki, ibret verici takvime bir göz atalım, yorum sizin, (Milliyet, Melih Aşık'ın köşesinden)

Anayasa Mahkemesi'nin eski Genel Sekreteri Bülent Serim, referandumda ''EVET'' çıkması halinde Başbakan Erdoğan'ın muhtemel takvimini şöyle özetliyor;

- Anayasa değişikliklerinin yürürlüğe girmesiyle yaratılacak yandaş yargı aracılığıyla, son kalan birkaç yazılı ve görsel medya dahil karşıt görüşlüler tümüyle susturulacak ve engeller temizlenecek.

- Ele geçirilen Anayasa Mahkemesi sayesinde, kapatma nedeni olmıyacağı için, LAİKLİK karşıtı eylemler artarak sürecek ve seçmen tabanınca istenipte yapılmıyan düzenlemeler gerçekleştirilecektir.

- 2011 Seçimlerine bu ortamda girilecek, oy satın alma yöntemleri ve bilgisaraylı seçim yöntemi oyunlarıda kullanılarak seçimler kazanılacaktır.

- AKP yeniden tek başına iktidar; Sn. Erdoğan yeniden Başbakan olacaktır.

- Anayasa'da köklü değişiklikler yapılıp, Başkanlık sistemine geçilecektir.

- İlk dört madde değiştirilerek, Laik Cumhuriyet İslami yapıya kavuşturulacaktır.

- Federasyona geçiş için gerekli düzenlemeler yapılacak.

- Bugüne kadar örtülü olarak ABD'nin kullandığı Ulusal Eğemenlik , bunun yanında AB'ye devredilecektir.

- Sn. Erdoğan 2014'te Cumhurbaşkanı'nın 7 yıllık süresinin bitimiyle birlikte ''Başkan'' seçilecek ve (5+5) 10 yıl Devleti tek başına yönetecektir.

Bu takvim referandumda ''Evet'' çıkmasına bağlıdır. Bu takvim gerçekleşirse , Devlet ''Tekparti devleti'' ne rejim '' İslami Cumhuriyet'e'' , yönetim '' Seçilmiş Krallığa'' dönüşecektir.

12 EYLÜL DÜNYA'NIN SON GÜNÜ DEĞİL AMA, TÜRKİYE'NİN SON ÖZGÜR GÜNÜ OLABİLİR...

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..