Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '12

 
Kategori
Futbol
 

İspanya ilerliyor, İtalya bildiğiniz gibi...

  İspanya ilerliyor, İtalya bildiğiniz gibi...
 

EURO 2012 C Grubu’nda İspanya, Hırvatistan'la puanları eşitledi; İtalya, beraberlikle yetindi.

Kozlar, son maçta paylaşılacak.

Bu grupta kesin belli olan, İrlanda’nın “eve dönüş” biletini erken almasıydı. İlk maçta Hırvatistan’a 3-1 yenilen İrlanda, ikinci maçta İspanya’dan tam 4 gol yedi.

İrlanda’nın son maçı İtalya’yla...

İrlanda'nın durumu, o maç için bir ipucu verir mi?

Verirse, bu, İtalya’nın, grubu 5 puanla tamamlayacağı anlamına gelir. O zaman İspanya-Hırvatistan maçı, düğümü çözer. Beraberlik, İspanya’nın yolunu açar. Böyle olursa, İtalya’yla Hırvatistan’ın yazgısını averaj belirler.

Demek ki, bu grupta da işler karışık!

*****

İrlanda’nın, belki de puansız, en iyimser tahminle de işe yaramayacak üç puanla, evine dönme olasılığı var.

Ötekiler diyeceğimiz, İspanya-İtalya-Hırvatistan, ilk ikiye girme uğraşı verecekler.

Hırvatistan’la puanları paylaşan İtalya, oyuna ağırlığını koymasına, çok uygun fırsatlar yakalamasına karşın, beraberliğe razı oldu. Oysa ilk yarıda sonuca gidecek fırsatları yakalamıştı.

Pirlo’nun frikikten attığı golünün üstüne yatan, savunmasına güvenen, maçı sonunda kadar böyle götüreceğini düşünen İtalya, neredeyse, bir puandan da olacaktı. Beraberliği yakalayan Hırvatistan, son maça kalmadan gruptan çıkmayı garantilemek için, başta yapmadığı yapmaya çalıştı.

Olmadı!

Onlar için beraberlikte yine de iyiydi.

İtalya, oyuna ağırlığı koyduğu dakikalarda, özellikle Balotelli ile Cassano yakaladıklarını bir değerlendiremedi. Balotelli, iş yapmayacak gibi duran, gamsızlar gibiydi. Ama topu alınca da, tehlike yarattı, bir de son vuruşları etkili olsaydı. Balotelli'nin çıkması, Hırvatistan savunmasını, bir bakıma, rahatlattı.

İtalya klasiği diyeceğimiz, savunmayı sağlam tutmak, kontrataklarla gol aramak, etkili olsa da, gol getirmedi.

Futbol bu, hatayı, bir boşluğu yakaladığın an, değerlendireceksin. Hırvatistan bunu yaptı, yakalanan fırsatı iyi değerlendirmenin ne olduğunu gösterdi. İtalya ise, kaleye/ kaleciye bakılmadan topu vurmanın nelere mal olduğunu...

*****

İspanya’yı değil de, yine Barcelona’yı izledik. Bir de Messi olsaydı, kadro tamamdı. Golcüsü yok denen İspanya, ilk maçta varlık gösteremeyen, fırsat tepen Torres ile goller buldu.

Demek ki, sonraki maçlarda Torres’i göreceğiz.

İşin averaja kalabileceği düşüncesi, İspanya’yı daha çok gol atmaya götürdü. İrlanda da güçsüz kalınca, farklı bir skor çıktı ortaya

İspanya, Hırvatistan karşısında böyla rahat olabilir mi?

Son maçta İspanya’yı zorlu bir rakip bekliyor. İspanya’nın alacağı sonuç, kendi geleceğini olduğu kadar İtalya’nın geleceğini de çizecektir.

İtalyanlar, beklerler ki, İspanya yensin; kendilerine gün doğsun. Kuşkusuz, günün doğması da, ilk iki maçını yitiren, tam 7 gol yiyen İrlanda’ya çok gol atmaya bağlı olacak.

Olur mu?

18 Haziran’ı beklemek gerekecek.

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com






 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..