Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '14

 
Kategori
Eğitim
 

İstanbul'da Cambridge Koleji

  İstanbul'da Cambridge Koleji
 

               

 

                                                                                        

Şiir gibi bir okul,

Gidip görmek gerekir.

Çekinme sen de sokul

Mutluluk var  birebir. 

                MD

 

       

                        “Bir  çocukla uğraşırken

                        iki duygu içinde ol;

                        çocuk olduğu için

                        sevgi,

                        yarın büyüyeceği için

                        saygı…”   

                             Louis Pasteur 

 

 

                  Eğitim  öğretim ortamında kaliteye öncelik vererek  çocuğunu okutmak isteyen  duyarlı velileri CAMBRİDGE KOLEJİ hakkında bilgilendirmek düşüncesindeyim.

                    İstanbul Çekmeköy  Taşdelen'deki  kurum'a. geçen hafta  uğradım. Bir eğitimci, emekli  maarif müfettişi ya da  ilgili bakışı ile  gözlemledim. Düşüncelerimi  aktarmak istiyorum.

                   Başöğretmen M. Kemal Atatürk diyor ki:

                 “EĞİTİMDİR Kİ BİR ULUSU YA ÖZGÜR, BAĞIMSIZ, ONURLU, YÜKSEK BİR TOPLULUK BİÇİMİNDE YAŞATIR YA DA BİR ULUSU TUTSAKLIK VE YOKSULLUĞA GÖTÜRÜR.” 
 

                  Bu özgün özdeyişten hareketle kurumun kurucusu  Kadıköy ELİT Dershanesi sahibi genç ve dinamik insan  Hakan ŞAŞTIM'ın  düşüncesini aktarmak  yerinde ve zamanda olur, kanısındayım.:

                  " Hızla değişen dünya, yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmiş genç bireylere daha büyük fırsatlar sunmaktadır.

                   Değerli Okuyucu,

                   Bizim en önemli amacımız; her Cambridge öğrencisini mutlu, kendine güvenen, sorgulayan, hoşgörülü, pozitif, tarafsız düşünebilen, diğerlerinin farklılıklarına saygı gösteren gençler olması için cesaretlendirmektir. Okulu bitirdiği zaman, her öğrencimizin birey olmanın gerçek hissini yaşamasını; böylece kendileri için ve içinde yaşadıkları toplum için ayakta durabilmelerini ve toplumun bir parçası olabilmelerini istiyoruz. Cambridge Koleji'ni bitiren gençler dünya insanı olacaklardır. Öğrencilerimizin okulumuzda bulunacağı yıllar, bu doğrultuda düşünülerek özenle planlanmıştır.

                    Okulumuz, anadil seviyesinde İngilizce eğitimi, akademik oluşumu, sosyal projeleri, sanata, bilime ve spora bakışı ile dünya standartlarını öğrencilerimize sunmaktadır. Mezun olana kadar elde ettiği kazanımlar ve becerilerle öğrencilerimiz olumlu davranışlar geliştireceklerdir.

                    Butik okul konseptimiz sayesinde, bize kayıt olmuş her öğrenci, ailemizin 'özel' bir parçası olacaktır. Öğrencilerimiz kalabalıklar arasında kaybolmayacaktır. Okulumuzda çocuklarımızla istediğimiz ve ihtiyaç duyulan kadar ilgilenme fırsatımız vardır. Böylece öğrencilerimiz potansiyelinin tamamını kullanabilir, pozitif tutum geliştirir, neşelidir ve hayatın zorlukları ile baş etmeye hazırdır.

                    Öğrencilerimiz okulumuza geldiği ilk günden itibaren kendisinin bir birey olarak değer kazandığı çevre içine girecektir. Okulumuzda geçirdikleri çok kısa zaman içinde, öğrencilerimiz başarı ve liderliğin doğal özellikleri olduklarını fark edeceklerdir.

                    Değerli okuyucu,

                   Cambridge Koleji'ni tanımak için adım attınız ve bir yol ayrımına gelmiş oldunuz. Umarım düşünürken özgür ve cesur olabilen, yeni maceralara yelken açmaktan korkmayan bireyler olursunuz. 

                   Aileler ve çocuklarımız ile nasıl çalıştığımızı daha iyi anlatmak için sizleri okulumuza davet ediyorum. Hayatın sunduğu inanılmaz fırsatları keşfetmek için kurguladığımız yöntemleri beraberce konuşmaktan keyif alacağım.

                    Saygılarımla..."

                                                                                ***                                                     

                    Cambridge Koleji Kampüs Müdürlüğü görevine, 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle Çiğdem KAYA getirildi.
                    1974 yılında İstanbul’da doğan Çiğdem Kaya, 1996’da Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Sonrasında Marmara Üniversitesi’nde MBA yaptı. Sırasıyla İstek Okulları Semiha Şakir Lisesi, Şişli Terakki Lisesi ve Darüşşafaka Lisesi ve İlköğretim Okulu’nda müdürlük ve yöneticilik görevlerini üstlendi. Yurt dışı ve yurt içinde kullanılan birçok eğitim sistemine hakim, 18 yıllık deneyimine Cambridge Koleji’nde devam edecek olan Çiğdem Kaya, evli ve iki çocuk annesidir. Kaya, İngilizce ve Almanca biliyor.

                                                                                  ***

                    Başkaca izlenimlerimi edindiğim şu sözcüklerle aktarabilirim:

                     Neden Cambridge Koleji?

                     İyi bir eğitim almak önemlidir. Mükemmel olanı bulmaya çalışmak ise bunun daha ilerisidir. Cambridge Koleji'nde amacımız öğrencilerimizi her alanda kendi zirvesine çıkarmak, kendilerini gerçekleştirmelerini sağlamak ve Dünya insanı olarak yetiştirmektir. Cambridge Koleji öğrencileri evrensel değerleri yaşam biçimi olarak özümserler. Öğrencilerimizin yemek yemesinden, konuşmasına; akıl yürütmesinden, sorumluluk duymasına kadar her konuda diğer insanlar arasında fark edilirler.

                     Okulda çift dilli eğitim sunulmaktadır.

                     İngilizce programımızda öğrencilerimiz dili kullanmayı ve anadilleri gibi konuşmayı öğrenir. Çoğu ders Türk ve Yabancı öğretmenler eşliğinde işlenir. Okulumuzun birçok alanında ve ofislerde iletişim dili İngilizcedir. Öğrencilerimiz ikinci yabancı dil eğitimine 3. sınıfta İspanyolca ile başlar. Seçmeli derslerde en az 10 kişilik öğrenci grubu oluşursa Almanca, Fransızca, Çince, Rusça gibi dilenen diğer dillerde de eğitim verilmektedir.

                     Okulda kişiye özgü butik eğitim benimsenir. Akademik olarak öğrenciler potansiyellerinin zirvesine çıkar.

                     Okulda her öğrenci özeldir ve özel ilgi görür.

                     Her öğrencinin özel olduğunu, kendilerine ait öğrenme stilleri olduğunu biliyoruz. Bireye özgü öğrenmeyi destekleyerek farklılaştırılmış eğitim modeli ile öğrencilerimizin tüm eksikliklerini hızla tamamlıyoruz. ( Zenginleştirilmiş Eğitim Programı )

                      Renzulli Learning ile farklılaştırılmış eğitim metodu kullanılmaktadır.

                      Öğrencilerimizin ilgi alanlarını saptayan ve buna göre ders materyalleri üretilmesine olanak sağlayan bu program her dersi kişiye özel hale getirir ve öğrenciler için öğrenme eğlenceye dönüşür. Bu program üstün yetenekli öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağlarken, diğer öğrencilerinde kalabalıklar arasında kaybolmalarını engeller. ( Renzulli Öğrenme Yöntemi)

                      Her öğrencinin gizli potansiyelini açığa çıkaracak eğitim modelleri kullanılmaktadır.

                      Okuluda Matematik, Fen, Türkçe, Sosyal dersler gibi alanlarda da üstün başarı kazandıran özel teknikler kullanılmaktadır. Kişiye özel zenginleştirilmiş materyaller, özenle hazırlanmış ve yüksek düzeyde ilgi çekici eğitim programları ve içerikleri ile hiçbir ders artık zor gelmeyecek. Öğrencilerimiz derslerini ezberleyerek öğrenmez. Araştırma tabanlı eğitim metodlarımızla her ayrıntıyı kavrarlar. ( Akademik Program )

                      Derslerden sonra yine okulda…

                      After School programı ile öğrencilerimizin hem akademik desteklerini sağlıyoruz, hem de sanata, spora, bilime ve kültürel faaliyetlere olan yeteneklerini keşfediyoruz. Bu dalların birçoğu ile tanışık olmalarını sağlıyoruz ve en az bir dalda profesyonelleşmeleri konusunda destek oluyoruz. ( Okul Sonrası Eğitim , Sosyal Aktiviteler ve Kulüp Çalışmaları )

                      İlkokul öğrencileri ödevlerini okuluda öğretmenleri gözetiminde yaparlar, evde aileleriyle kaliteli vakit geçirirler.

                      İlkokul öğrencilerinin ödevlerini after school programları kapsamında okulda yapmalarını sağlıyoruz. Ödevlerinin birçok kısmı bu program kapsamında okulumuzda tamamlanıyor. Eksik olduğu, yapamadığı ve anlamadığı kısımlardan öğretmenlerimiz birebir ders takviyesinde bulunuyor ve öğrencilerimizin eksikliklerini hızla tamamlıyorlar. Eve daha az ödev taşıyan öğrencilerimiz ev ortamlarında ebeveynleriyle daha kaliteli vakitler geçirebiliyorlar.

                    Ortaokul öğrencilerimize dershanesiz eğitim

                    Okul sonrası etüt ve birebir ders takviyeleri ile öğrencilerimizi genel sınavlara hazırlıyoruz. Bu tarz sınava girecek öğrencilerimiz için okul sonrası ve cumartesi günleri dershaneye eş değer eğitimler okulumuz tarafından ve bir butik dershane kalitesinde verilmektedir. 

                    3D ve 2D eğitim materyalleri ile ilgi çekici kalıcı eğitim

                     Bilimsel olarak 3 boyutlu eğitimin %30 başarıyı artırdığı ispatlanmıştır. Bir çok dersi İngiltere ve Hindistan gibi ülkelerin teknoloji alt yapılarını kullanarak özel olarak 3 boyutlu hale getirdiğimiz video ve simülasyonlarla destekliyoruz.

                    Çevre tabanlı eğitimi. Doğada 4 atölye 1 kamp programı

                    Cambridge Koleji doğayı sadece ara sıra gidilen eğlenilecek yerler olarak değil, eğitimin bir parçası olarak kabul eder. Biz çocuklarımızı doğada yaşadıkları deneyimler ile iletişim becerisi yüksek, cesaret, özgüven ve farkındalık sahibi bireyler olarak yetiştiriyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz trekking, kaya tırmanışı, balıkçılık, kano, gprs kullanımı, orientrig, kampçılık, kümes ve ahır hayvanları bakımları, doğal tarım, arıcılık, reçel yapımı gibi deneyimler kazanmışlardır.

                    Öğrencilerimiz, İstanbul Kamp işbirliği ile oluşturulan doğal köy ortamında ve kamp alanlarında cesaret, özgüven, liderlik, ekip çalışması, doğaya saygı gibi kavramları öğrenir ve birçok beceri kazanır. Öğrencilerimizin çevre bilinci gelişir ve çevresine karşı duyarlı bireyler olarak yetişirler.

                    Büyüklük değerler ile ölçülür.

                    Cambridge Koleji öğrencileri evrensel değerleri yaşam biçimi olarak özümserler. Öğrencilerimizin yemek yemesinden, konuşmasına; akıl yürütmesinden, sorumluluk duymasına kadar her konuda diğer insanlar arasında fark edilecektir. ( Sosyal Sorumluluk Projeleri )

                    P. E. T. ( Parent Effectiveness Training)

                    Okulumuzda ailelerin daha etkili ebeveynler olması için gerekli çalışmalar yapılır. Bunun yanı sıra, belli konularda uzmanlıkları olan velilerimize önce yaklaşık 10 saat iletişim becerileri ve okul kültürü eğitimleri verilir. Yeterince hazır olduktan sonra öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimize uzmanlıkları alanında eğitimler verirler. Mesela pasta uzmanı bir velimiz öğrencilerimize pasta dersi verebiliyor veya bir yöneticimiz liderlik ve yönetim dersi verebiliyor.

                   Disiplin Anlayışı

                   Cambridge Koleji olarak biz, öğrencilerimizin sorumluluk almaları gereken davranışlar için pozitif disiplin uygulamayı benimsemiş bir okuluz. Dünya yurttaşı niteliğine uygun bireylerin edinmesi gereken değerler, kazanımlar, bilgiler ve beceriler için öğrencilerimizi sürekli teşvik ederiz. Bununla beraber, düşünsel, yaratıcı zeka, kendini ifade etme gibi alanlarda sınırsız düşünmeyi teşvik edip, sonsuz özgürlük alanları oluşturmaktayız. Öğrencilerimizin tüm yaşamları boyunca başkalarının sınırlarını aşmayacak şekilde, kendi sınırları dâhilinde tamamen özgürce hareket etmelerini teşvik ediyoruz.

                   Bu okulun mezunları 21. yüzyılın dünya İnsanları

                   Öğrencilerimiz ve mezunlarımız evrensel değerlere önem veren, hızla değişen teknolojiyi kullanabilen, diğer ülkelerdeki bireylerle bağlantılar kuran ve sürdüren, pozitif disiplini öğrenmenin bir parçası olarak kabul eden, çift dilli, lider vasıflı, iletişime açık, kendine güvenen, saygılı, sorgulayan, demokratik, dürüst ve her şeyden önemlisi mutlu dünya insanlarıdır.

                   Herkes okulda okur; ama bazıları Cambridge'de okur.

                   Cambridge Koleji'ne girince sadece bir okula girmiş olmazsınız, aynı zamanda dile önem veren, spor, sanat ve bilimi hayatlarının bir parçası yapmış seçkin ve mutlu bir topluluk arasına katılmış olursunuz.

                   Cambridge Koleji'nde öğrencilerimiz sunulan sonsuz sanat, spor, müzik ve diğer after school programlarının yanı sıra eşsiz akademik fırsatlar ile kendi tutkularının yolunda cesaretlendirilmişlerdir. Tüm Cambridge mensupları, bu güven ortamı içinde oluşacak hayat boyu arkadaşlıkların ve unutulmaz anıların bir parçası olurlar.

                   Bir okulun kalbi öğretmenleridir.

                   Öğretmenler; duygudaşlık yetenekleri yüksek, araştırmacı ve sürekli öğrenen bireylerdir. Öğretmenlerimiz her öğrencinin yeni bir deneyim olduğunu bilir ve her öğrencisiyle beraber yeni öğrenme serüvenlerine yelken açar. Her öğretmenimiz alanının en iyi öğretmenleridir. Bilgi aktarması haricinde öğrenci ile empati kurup ona uygun eğitim verme konusunda da büyük beceri sahibidir. Cambridge’de ortalama her 5 öğrenciye bir öğretmen düşer. Böylece öğrenciler okul sonrası programında ihtiyaçları olduğunda bire bir ders yada etüt alma şansı yakalarlar.

                  Türk öğretmenlerimizin tamamı Türkiye'nin A+ okullarında deneyim kazanmış referansları güçlü bireylerdir. İngiliz öğretmenlerimiz ise alanlarında üniversite mezunu ve en az 5 sene deneyimli öğretmenlerdir. 

                  (CK'de Çalışmak, Öğretmenlerimizden Beklentilerimiz, CK'de öğretmen nitelikleri )

                  Cambridge Koleji öğretmenleri;

                   Yaşamının ve sınıfının lideridir.

                   Alanında etkin ve yetkindir.

                   Kendini tanır ve sürekli gelişir.

                   Sorumluluklarını bilir.

                   Yaşam boyu öğrenendir.

                    Entelektüel birikime sahiptir.

                    Öğrencilerine örnektir ve onları doğru yönlendirir.

                    Güvenilir ve adildir.

                    İletişim ve empati yeteneği güçlüdür.

                    Araştırmacıdır.

                    Yenilikleri takip eder ve uygular.

                    Dünyadaki hiçbir çocuğun hiçbir açıdan kaybolmayı hak etmediğini bilir.

                                                          *

                    Cambridge Koleji'nde okumak,  ayrıcalıktır.  İşte bu ayrıcalığı çocuklarınıza kazandırmalısınız. Yine Başöğretmen Atatürk'ün yönlendirmesiyle:   

                     "Okul genç kafalara, insanlığı saymayı, ulus ve ülkeyi sevmeyi, bağımsız yaşamayı öğretir; bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için tutulması gereken en doğru yolu belleten okuldur.

                      Ülkemizin en bayındır, en alımlı, en güzel yerlerini üç buçuk yıl kirli ayaklarıyla çiğneyen düşmanı yenip atan zaferin sırrı nerededir, bilir misiniz? Orduların yönetiminde çağdaş bilgi kurallarını kılavuz yapmaktır.  Ulusumuzu yetiştirmek için asıl olan okullarımızın, üniversitemizin kurulmasında hep bu yolu tutacağız.

                      Evet, ulusumuzun, siyasal, sosyal yaşamında da, ulusumuzun düşünce eğitiminde de yol göstericimiz bilgi ve teknik olacaktır. Okulla, okulun verdiği bilgi ile Türk Ulusu, Türk Sanatı, Türk Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı, bütün ince güzellikleriyle belirip gelişecektir.” 

 

                       NOT:

                        Kurumun aşağıdaki internet adresindeki  bilgiler titizlikle okunup incelenirse tüm güzellikler  ve ayrıntılar, net olarak görülebilir.

 

                        http://cambridgekoleji.com/ 

  

 

                        İlgili fotoğraflar, aşağıdan tıklanarak görülebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..