Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

''Kahrolsun Sisi, Kahrolsun Demokrasi !''

''Kahrolsun Sisi, Kahrolsun Demokrasi !''
 

16 Ağustos Cuma günü İstanbul Fatih cami'de Cuma Namazı çıkışında bir eylem yapıldı. Eylem, Mısır'daki katliama protesto amaçlıydı. Bu eyleme Başbakan Erdoğan'ın oğlu da katılmıştı. Buraya kadar her şey normal. Film buradan sonra kopuyor zaten. Eylemcilerin ellerinde bir pankart vardı. Pankartta yazan slogan inanılmaz. ''Kahrolsun Sisi, Kahrolsun Demoraksi. Geliyor hilafetin sesi !''

Mısır'daki olayları eleştirmenizi anlıyorum ama demokrasiye neden hakaret ediliyor? Mısır'da şu an demokrasinin d'sinin olmadığını göremeyecek kadar kör olamazsınız! Sanırım gittikçe eskiye kayıyor görüşleriniz. O gömleği yeniden mi giyeceksiniz meraklar içindeyiz... Gerçi siz değil miydiniz ''Demokrasi bir trendir. İstediğimiz durağa gelince ineriz.'' diyen? Şimdi bu pankartı size muhalif olan bir grup açsaydı ''Darbeciler, Demokrasi düşmanları'' diye karalayacaktınız. Tıpkı Memet Ali Alabora'ya yapılanlar gibi. Ama sizler demokrasiye her türlü küfürü edebiliyorsunuz ! Etrafta Toma ve Çevik Kuvvetlerde yok. Hayret yani!

Bu pankartla birlikte kendinizle çeliştiğinizi bir kez daha ortaya koydunuz. E hani Mısır'da demokrasiye darbe vardı? Siz de buna karşıydınız. Orada insanların, yöneten şahısların demokratik hakları ellerinden alınmıştı. Daha ilk fırsatta su koyverdiniz. Halbuki Gezi olayları çıktığında ''Milli İradeye saygı'' deyip, kalemleriniz de TV'lerde ''Akıllı olun, devlete ve demokrasiye karşı çıkmayın'' demedi mi?

***

Hazır böyle bir pankart açılmışken zamanında AKP kapatma davasında geçen bir maddeyi paylaşmak isterim...

Suç unsuru : Rejimin ve Cumhuriyet'in geleceğini tartışmaya açtığı...

Örnekleme,

''Ak Parti'nin kapatılan Refah ve Fazilet Partileri ile bağını koparmadığı, AK Partinin nihai hedefinin şeriat düzeni olduğu vurgulandı.

“AK Parti’nin eğilimi siyasal İslâmdır. Siyasal İslam’ın temel düsturu Şeriattır. AK Parti, Şeriatı amaç edindiği için kaynağını Şeriattan alan takiyyeyi kullanıyor” denildi.

Bu pankart olayını da eklemek lazım.

***

Cuma günü bu pankartı açanlar zamanında ''7.4 yetmedi mi ?'' demişti. 17 Ağustos gecesi hayatını kaybedenler için. Zihniyet hep aynı, şahıslar farklı. İşleri gelince en büyük demokratlar ama aslında en büyük demokrasi düşmanları. Mısır eylemleri başından beri demokratik öncelikler adı altında yapılıyordu sözde. Dünya almış başını giderken bu tip hadiselerle uğraşmak kötü bir şey aslında. Eğer Mısır'a yardım etmek istiyorsanız demokrasiye küfür etmeyini çözüm üretin ! Mısır'da insanlar sizin küfür ettiğiniz demokrasinin özlemini duydukları için ölüyorlar. Demokrasinin savaşını veriyorlar.

***

Ben gazeteleri kurcalarken bazı köşe yazarlarından şöyle bir yazı bekliyordum: "Kahrolsun demokrasi derken darbe destekçisi Batı'yı kastediyorlar, yani yönetim sistemi olan demokrasiyi değil. Hilafetin ayak sesi derken de Halifelerin aslında seçim sistemiyle iş başına gelmesine gönderme yapmışlar. Bakın bu pankartı Demokrasi düşmanlığı olarak algılamak fitneciliktir, darbeciliktir, islam düşmanlığıdır."

Göremedik böyle bir yazı.

O zaman bu olay Ergenekoncuların işi olabilir.

Dikkatli olmakta fayda var.

Ayrıca, bakalım bu hadise iktidar yanlılarının karşılarına çıktığı zaman ne diyecekler?

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..