Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

28 Kasım '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

''Kalbinizi koruyun, içinde sevdikleriniz var”

''Kalbinizi koruyun, içinde sevdikleriniz var”
 

Türk Kardiyoloji Derneğine Teşekkür Ederiz.


Türk Kardiyoloji Derneği

Büyükçekmece Belediyesi’nin sağlık alanında başlattığı projelere bir yenisi daha ekleniyor. Önce Med – Line ile ilçede bulunan emekli ve yaşlıların tüm ambulans ihtiyaçları ücretsiz karşılama projesi, ardından Büyükçekmece Belediyesi ve Alman Hastanesi iş birliği ile Belediye binasında kurulan Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi’nden sonra şimdi de, ücretsiz kalp Check – Up’ı yapıldı.

Türk Kardiyoloji Derneği ile Büyükçekmece Belediyesi’nin Büyükçekmece Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlediği “ Kalbinizi koruyun, içinde sevdikleriniz var” projesinde hem Büyükçekmeceli vatandaşlar hem kan basınçlarını, yağlarını, şekerlerini ölçtüren Büyükçekmeceliler bu sayede 10 yıl içerisinde kalp ve damar sorunu yaşama risklerini öğrenme fırsatı yakaladılar. Hem de Türk Kardiyoloji Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karpuz’un kalp ve damar hastalıkları ile ilgili paneli büyük ilgi gördü.

Kan tahliliyle, kalp krizi risklerini öğrenmeye gelen vatandaşlar, Prof. Dr. Hakan Karpuz’un verdiği bilgileri can kulağıyla dinlediler. İnsanların bildiğini sanıp yanlış bildiği şeyleri anlatan Karpuz özellikle kalp krizi riskinin sigara içenlerde, şeker hastalarında, kolestrolü çok olanlar da görülebileceğini söyleyerek “Bugün burada özellikle sigara kullananlarda kalp krizi geçirme riski oldukça yüksektir. Siz gidip istediğiniz kadar ciğerlerinize baktırın, içsem bile sağlam çıktı deyin, sigara vücudunuzda ki damarları tıkar. Bu kalp krizi riskini oldukça yüksek oranda arttıracaktır” dedi.

Özellikle tüm vatandaşların spor yapmaları gerektiğini anlatan Karpuz, spor da az da olsa risk taşındığını dile getirerek “ Kalp hastası olun yada olmayın, ancak kesinlikle spor yapın. Her gün bir saatinizi ayırın. Şimdi diyeceksiniz ne zaman yapalım. Herkes sabah sporunu daha çok tercih eder. Ancak sabah sporunun akşam sporuna göre kalp krizi riski daha fazladır” şeklinde konuştu.

Projenin ilk etabında 26 bin hekim kalp ve damar hastalıkları risklerinin saptanması konusunda eğitilmiş ve kitle iletişim ortamlarında toplumu bilgilendirmek üzere uzun soluklu bir iletişim kampanyası olarak başlatıldı. Toplumda değiştirilebilir kardiyovasküler risk faktörleri konusunda farkındalığın artırılması ve alınabilecek önlemler konusunda halka ve birinci basamak hekimlere yönelik eğitim çalışmaların yapılmasının hedef alındığı proje ile tüm Türkiye’ye ulaşılmak isteniyor.

Programın sonunda Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Reşit Oral, Prof. Dr. Hakan Karpuz’a verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür etti.


Kaynak ve fotoğraf: Gözlemlerim ve Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından tarafıma aktarılan bilgilerden oluşuyor.

<ımg id="imgResim" src="/Images/Blog/131/14/147126.jpg">

Sağlık huzur dolu günler dileğimle.

Sabiha Rana

Genel Sağlığımızla ilgili diğer konular: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=612144&KategoriNo=25

Cinsel Sağlığımızı ilgilendiren konular: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=612144&KategoriNo=63

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..