Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

" Kaldırın o çocuğu oradan..."

" Kaldırın o çocuğu oradan..."
 

Yüreğin elveriyorsa eğer, kaldır yerinden, şu Dünya güzeli kız çocuğunu da, onun yerine sen otur; emi Hanım abla!...


İşte en gıcık olduğum, her duyduğumda vücudumdaki tüm tüyleri havaya kaldıran bir cümle daha... " Kaldırın o çocuğu oradan... Büyükleri otursun! "

Niye abla? Niye kaldıralım o çocuğu oradan? O çocuğun suçu ne ki abla?

Otobüs, minibüs, dolmuş, metrobüs ya da taramvayda; metro ya da tren vagonlarında, deniz otobüslerinde, vapurlarda en sık duyduğum, en deli olduğum cümlelerden biri daha... " Kaldırın o çocuğu oradan... Büyükleri otursun! " Büyurgan ya da insanları hizaya sokmaya çalışan, haddini bilmeyen bir büyük abi ya da bir büyük abla daha... " Kaldırın o çocuğu oradan... Büyükleri otursun! "

Niye abi? Niye abla? Niye beyfendi? Neden emredip duruyorsun hanfendi? Sen elinde tuttuğun o görünmez kızılcık sopanla, herkesi hizaya sokmaya, adam etmeye mi çalışırsın? Hem sen ne menem bir insansın ki, ha bire milletin dikine dikine böğürürsün?!!

O otobüste sıkış tepiş halinin sorumlusu, o oturan çocuk mu?!! O çocuk orada oturmasa, tramvaylar daha rahat, metrolar daha mı ferah olacak sanki?!! Sen seni yönetenlere hiçbir şey söyleyeme!... Sonra da gücün yetiyor diye, gel yüklen elin masum bebesine!... Haydi bir daha söyle!... 

" Kaldırın o çocuğu oradan... Büyükleri otursun! "

Tabii, tabii!... Sen de haklısın! Evindeki huzursuzluğun da, sokakta işsiz gezen yeni mezun genç üniversiteli arkadaşın da, ülkende oluk oluk akan kanın da sorumlusu; büyükleri ayaktayken, kendisi oturan o minik afacan parçası!... Sen de haklısın!

Seninki can; çocuğunki patlıcan!... Hele bir düşün bakalım... Sen küçükken, seni yerinden kaldıran o amcalara, o teyzelere ne okkalı küfürler savururdun... Ama doğru ya!... Sen iyi aile çocuğuydun! Minibüse de, dolmuşa da hiç binmez!, öyle çocuk yaşta da küfür, neyin bilmezdin! Sen de haklısın!

Doğru ya! Sen de haklısın be hanım abla? Sen de doğru söylersin be bey abi! Çocuk kısmının ne işi varmış öyle; vapurda, trende, metrobüste!... Çocuklar otursun bakalım oturdukları yerde!... Hatta evlerinde!...

Doğru ya!... Seninki can; çocuğunki patlıcan!...

Öyle kafan attı mı bir şeye, ya evindeki kendi çocuğuna ya da bir köşeye sinmiş oturan hiç tanımadığın bir ana babanın, hiç tanımadığın bir çocuğuna patlamalısın! Doğru ya!... Sen de haklısın!

" Kaldırın o çocuğu oradan... Büyükleri otursun! "

Hani geçen gün vitrinde görüpte, alamadığın o çok şık elbisenin de!, bir hafta keyfince gezip, tozup borcunu bir yıldır bitiremediğin tatil keyfinin de! Kafana göre harcayıp harcayıp, sonra da borçları yüzünden bankalara tosladığın! kredi kartlarının da bir tek sorumlusu var tabi ki!... Annesinin yanında sessiz, sakin oturmuş, can sıkıntısıyla yolculuğunun bir an önce bitmesini bekleyen, aha da şu minik, sevimli kız çocuğu!...

O çocuk, o çocuklar, ayakta gitmek yerine, oturarak büyüklerinin yerlerini işgal eden o sevimsiz haydutlar! Kalkıp sana yer verince; bütün memleket meseleleri hallolacak! Ortalık süt liman olacak değil mi?!! Hadi sen bir kez daha bağır bakalım! Hem de en fiyakalısından olsun ablam!...

 " Kaldırın o çocuğu oradan... Büyükleri otursun! " du, hiç unutmadığın, o en sağlam ezberin değil mi?!! Sen de haklısın! N'apalım be ablam?!!

Sözünü hiç dinlemeyen evladının da!, seni aldatan, içki ve kumar müftelası kocanın da!, her gün kavga, dövüş çıkaran, şirret komşunun da sorumlusu, o otobüste sen ayaktayken; kendisi oturan, afacan oğlan çocuğu değil mi?!! Sen de haklısın be bey amca! Sen de doğru söylüyorsun be! Ayşe teyze!...

Hadi bi kez daha bağır istersen, sesinin gittiği yere kadar!... Bakalım, o çocuk ordan kalkınca, bu güzel memleketin hangi bitmez çilesi, hangi çözülemez meselesi çözüm bulacak? Hangi tarifsiz acılarımız bir anda son bulacak? Hadi!... Bağır da, görelim bakalım, el mi yaman, bey mi yaman?!!

Hadi!... Son bir kez de, benim için bağır be! Hanım abla:

" Kaldırın o çocuğu oradan... Burada ayakta kalan hanım ablası oturacak "!

Not: Yazıda kullanılan görsel www.masaustu-resimleri.net adresinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..