Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

''Kimse benim seçtiklerime müdahale etmesin!..''

''Kimse benim seçtiklerime müdahale etmesin!..''
 

Millet iradesine, müdahale olmamalı...


Zann'ediyorum ki, bugünkü (21.05.2008, çarşamba), Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun açıklamasından herkes haberdardır?..

Bu bildiriye karşı da, akşam saatlerinden sonra hükümet tarafından cevâbî, başka bir sert açıklama geldi.

Yargıtay Başkanlar Kurulu; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının, AKP hakkında açmış olduğu ''Kapatma Davasına'' atıfta bulunarak, Yüce Yargı'ya intikal etmiş bir dâvâ hakkında yapılan yorumlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş. Bu rahatsızlığını dile getirirken de, hükümete karşı aldığı tavır, hiç te şık olmamış.

Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun bu bildirisi, yeni, mini bir ''E Muhtıra'' gibi sanki.

Hükümeti ve diğer bâzı kesimlerin yapmış olduğu yorumları; Anayasa Mahkemesine intikâl etmiş bir ''Kapatma Dâvâsı''nın seyr'ini değiştirmeye yönelik hareketler olduğuna vurgu yaparken, kendileri de açık açık Anayasa Mahkemesini Etkilemeye çalışıyor görünümü vermiş, Yargıtay Başkanlar kurulu.

Bununla ne'yi hedeflediklerini, pek kestiremedim doğrusu. Türkiye'nin böyle bir bildiriye ihtiyacı mı vardı ki?!..

Yargıtay'ın bu, Başkanlar Kurulu Bildirisi, şu an yerlerde sürünen işçimizin, memurumuzun, köylümüzün, esnafımızın, emeklilerimizin ve daha da önemlisi, bir sürü aksaklığı ve noksanlığı olan Yargı ve hukuk sistemimizin, hangi derdi'ne devâ olacak acaba?..

Hükümetin;

“Demokratik hukuk sistemimizde, kaynağını anayasadan ve yasalardan almayan hiçbir yetki millet adına kullanılamaz. Ne anayasamız ne de yasalarımız Yargıtay Başkanlar Kurulu'na böyle bir görev ve yetki vermiştir. Bu itibarla, yayınlanan bildirinin yalnızca demokratik meşruiyeti değil hukuki meşruiyeti de yoktur. Bu siyasi bir bildiridir ve hiçbir şekilde kabul edilemez.” şekl'inde tepkisini koyduğu bu bildiri, daha çook kişi ve kurum tarafından, tenkid edileceğe benziyor.

Bu ve benzeri girişimler, her seferinde, geriye doğru gitmekte olan AKP oylarını toparlayıp, ileri doğru fırlatıyor.

Çünkü bu millet, hertürlü sıkıntısını bir kenara bırakıp, kendi seçmiş olduklarına, daha doğrusu kendine yapılmış bir müdahale olarak görüyor bu tür hareketleri. Yâni, Demokrasi'ye yapılan bir müdahale olarak görüyor...

Bu da hep, mağdur konumuna düşen AKP'nin işine yarıyor tabii ki!..İster kabul edin ister etmeyin!.. Ama durum, inanın böyle...

Bilmiyerek ve arzu etmiyerek te olsa, bu tür haraketlerle herkes, AKP'nin güçlenmesine yardım etmekte.

Ne diyelim, ''Vardır bunda da bir hikmet!...''

Aslında bu şekilde, vatandaşı kızdırarak yapılan yönlendirmeler neticesi oluşan siyasi yapının, Tam Demokratik olmadığını düşünüyorum...

''Siz ne karışıyorsunuz benim seçtiklerime?...Benim seçtiklerimi ancak ben indiririm oradan!..'' şekl'inde bir tepki ile, bütüün memnûniyyetsizliğine rağmen, bütüün sıkıntılarına ve eleştirilerine rağmen, gidip, kızdığı bir partiye oyunu veriyorsa bu millet, BİRİLERİ de artık külâhını önüne alıp düşünmeli.

Fakat o BİRİLERİ, bunu bir türlü anlamıyor anlamak istemiyor arkadaş...

Neyse!..Ne kadar yazılsa, ne kadar konuşulsa nâfile gâliba...Bu kısır döngü devam edip duruyor yıllardır...Hiç ders alındığı yok mâlesef!..

Hadi bakalım hayırlısı(!)...

Sağlık ve Muhabbetle...

Bektaş Azizoğlu
21.05.2008, çarşamba
Üsküdar-İSTANBUL

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..