Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

“ Kodallı Ölümsüzleşiyor ” eserleri ile yaşayacak...

“ Kodallı Ölümsüzleşiyor ” eserleri ile yaşayacak...
 

Kodallı için Mersinliler tek yürek,tek ses,tek vücut oldu.


Çağdaş Türk Müziği ve Operasına sayısız beste ve eser kazandıran Mersin’imizin gururu Nevit Kodallı için, Mersin Kültür Merkezinde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, AKP Mersin Milletvekili ve Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Kodallı’nın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

85 yaşındaki Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevit Kodallı' önceki gün akşam saatlerinde, Limonlu Beldesi'ndeki Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne ait plajda denize girdiği sırada aniden fenalaştı. Eşi Olcay Kodallı, 112 acil servisi çağırdı yapılan ilk müdahalenin ardından, hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitiren Kodallı’nın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Nevit Kodallı yaklaşık 4 ay önce de beyin kanaması geçirmişti.

Kodallı için Mersin Kültür merkezindeki düzenlenen tören, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Cumhuriyetimizin kuruluşuna tanıklık etmiş Kodallı’nın yaşantısından kesitler sunuldu. Törende Kodallı ailesi adına kısa bir konuşma yapan Murat Kodallı "Bugün bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Babam şunu isterdi herkes hakkını helal etsin, bizde tüm hakkımızı helal ediyoruz ” dedi.

Nevit Kodallını adının Mersin’ de bir caddeye verilerek yaşatılması teklifi Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından olumlu karşılandı. Özcan Yaptığı konuşmada “ Meclis olarak gerekli düzenlemeleri yapacaklarını ve Mersinimizi Dünyada temsil eden Nevit Kodallı adını ölümsüzleştirecekleri sözünü verdi.

Törenin ardından Kodallı’nın naaşı Müftü camiinde kılınan öğle namazından sonra Mersin Şehir Mezarlığına defnedildi.

Emekli olduktan sonra doğduğu kente yerleşen Kodallı, Çukurova Devlet Konservatuarında derslere girerek, kentin değişik noktalarındaki sanat ve kültür faaliyetlerinin organizasyonunda aktif olarak yer aldı.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..