Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

11 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

" Komutanlar Mehmetçikler'i ölüme gönderiyor!..."

" Komutanlar Mehmetçikler'i ölüme gönderiyor!..."
 

MAYIN Ikaz


Komutanlar Mehmetçikler'i ölüme mi gönderiyor?... Gerekiyorsa evet. Ve yine gerekliyse; kendisi de gidecek. Ama; kimse fuzuli yere, nedensiz, gereksiz, ihmalden... gitmeyecek. Amac; olmek degil, yasamak...

Burada ihmali olan komutanlari savunmak istemiyorum.

Anlatmak istediklerim baska. Komutanlarin ellerine kendilerini savunmak icin milyonlarca MAYIN vermissiniz!...

Ben vermedim. Siz verdiniz!... Sizlerin temsilcileriniz verdiler...

Bu temsilciler isteseler, bir kanun cikarir, "Silahli Kuvvetler elindeki butun MAYINLARI" bir yilda elden cikaracaktir..." diyebilir. Diyebilir mi?

MAYIN yerine, kendisini savunmak icin; "El, bacak, ayak koparmayan, -kalles olmayan- guvenlik araclari kullanilir..." da der... Parasini da verir. Verir mi?...

Biz ne yapmisiz?

Medeni dunya ulkelerinde artik kullanilmasi yasaklanmis MAYINLARI hala TSK envanterinden cikartamamisiz. Dosemesi, kullanilmasi, yerinin bilinmesi, bulunmasi, imha edilmesi en zor olan MAYIN cesitlerini cocuklarimizin eline vermisiz!

Sizin ve benim cocuklarimin degil! Cocuklarinin...

Mayinli alanlara iki-uc gazetecimiz gidip bir arastirma yapsin bakalim. Kimlerin cocuklari oralarda askerlik yapiyor? Mayinli arazilerde dolasiyor?

Yuksek tahsilliler? Hayir.

Zenginlerimizin cocuklari? Hayir.

Asker, burokrat, politikaci, milletvekili cocuklari? Hayir.

Bakan, Basbakan, Cumhurbaskani cocuklari? Hayir...

***

Bana gonderdiklerinizden;

Turkce bilmeyenleri kat gorevlisi, Turkce bilenleri resepsiyon gorevlisi, hayatinda hic kirmizi isik da durmamislari inzibat askeri, en son kullandigi arac 'kagni' olanlari sofor, bayramdan bayrama et yiyebilmisleri komando, kendi ucurtmasini yapip ucurtma sansina sahip olanlari parasutcu, hazine avcilarini mayin arama-tarama uzmani, hayatinda evine kopek sokamamis olanlari patlayici-madde-uzmani kopek bakicisi, cep telefonu olanlari muhabere uzmani, lahmacuncu da calisanlari asci, bulasik yikamislari garson, konusabilenleri santral operatoru... yapariz.

Sonra? Bu delikanlilara silahlar veririz, savasirlar. Mayinlar veririz, doserler. On kusur ay sonra da, teskere alip giderler.

Teskere alip gidenlerden sonra yeni gelen; bulasikcilara, kagni soforlerine, cep telefonu kullanicilarina, Turkce bilene bilmeyene, okuma-yazma bilene bilmeyene, kirmizi isikda durmus olanlara olmayanlara, kopek sevene sevmeyene, lahmacun sevene sevmeyene... tekrar askerligi ogretir;

Savasimiza devam ederiz...

Bu arada nereye koydugumuzu 2-3 tertip sonra unuttugumuz mayinlara basar ve oluruz! (Kirmizi da durmadigimiz gibi, bu KIRMIZI ikazda da durmayiz!...)

Elbette ki sorumlu komutanlar! Elbette...

Ama;

Bizi hala MAYIN kullanmaya zorlayan, kendi -ise yarar- cocuklarina gozu gibi bakip, bize gondermeyen 'Aziz Turk Milleti' nin hic mi sucu yok?

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..