Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
Psikoloji
 

& Mutluluk& (Kısaca)

& Mutluluk& (Kısaca)
 

Bazen hayatımızda birçok hata yaptığımızın farkına varırız. Çok geç olsa bile düzeltmek için uğraşırız. Ancak aslında artık hiçbir pişmanlık fayda etmez. Yine de hayatımızı kötü kılan bu hataları düzeltmek için uğraşırız.

Hayattan beklediklerimiz vardır, her zamanda olmuştur. Hayattımızı şekillendirmek için ve de yaşanır kılmak için mutluluğa ihtiyaç vardır. Bütün pişmanlıkların, hataların telafisi mutluluktur. Ancak mutluluk bulunması çok zor olan birşeydir. En kötüsü de mutluluğu bulduğunu zannetmektir. İşte bu insana aslında çok büyük acı verir.

Bazı kişiler ise mutlu olmak için hayatlarnı en iyi şekilde yaşamak için verecekleri kararları düşünmeden alırlar. Ve bu kararlar aslında birçok kişinin mutsuzluğuna neden olabilir. Kendi mutluluğu için başkalarının hayatını mahvedebilir. İşte maalesef ki mutlu olmak olası bir zorluktur. Ama küçük şeylerden mutlu olmak daha mümkün ve de zararsızdır.

Çok kısa yazdığımın farkındayım, aslında bu konuyu iyice açarsak bayağı uzar. Tek belirtmek istediğim mutluluğun hem hiçbiryerde hem de heryerde olduğu, buna ancak kişinin kendisi karar verir. Eğer gerçekten istersen mutluluğun derininde bir yerde olduğunun farkına varırsın.Tek yapman gereken onu içinden çıkarmak....


Sevgiler......

 
Toplam blog
: 46
: 1645
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Hayatı en güzel şekilde yaşamaya çalışan ve aynı zamanda ailesine de yaşatmaya çalışan biriyim........