Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '07

 
Kategori
Sinema
 

" Neşeli ayaklar "

" Neşeli ayaklar "
 

" Bu penguenler bir harika, şarkı söyleyen, hoplayan, zıplayan, dans eden birbirinden şeker penguenler "

Gittiğim filmlerde, film başlamadan önceki fragmanlarında gösterilen film seyrederken sessiz olmalı, cep telefonları kapalı olmalı mesajını veren o penguenli film, bu cuma gösterilcek olan Neşeli Ayaklar Filmimiydi tam kestiremezsem de o zamandan o şirin penguenlere bayılmıştım, film'i olsa da izlesek diye. O film de kalabalık bir penguen topluluğundan biri şarkı söylerken, o topluluktaki penguenlerden birinin cep telefonun çalmasıyla tüm penguenler gövdelerini ona çevirmişlerdi, çok tatlılardı çok gülmüştüm.

Ve Şimdi 26 Ocak, Bu cuma günü İtibariyle "Happy Feet "Türkçe Mealiyle "Neşeli Ayaklar " sinemalarda yerini alıcak. Belki yaşlar ilerliyor ama içimdeki kız çoçuğun yaşı sabit, hiç değişmiyor. 5 ,10 ,20 belki 30 sene sonra da böyle beni çoçuk gibi hissettiren , böyle başarılı çizgi animasyon fimlerden hiç bir zaman vazgeçmicekmişim gibi düşünüyorum. "Ne seyretmenin , ne de öğrenmenin yaşı var "di mi ama ? Bana kendimi iyi ve mutlu hissettiren , seyrederken eğlendiğim filmler bunlar. Ama hepsi değil elbette.

Peki Biz Daha vizyona girmeden şimdi ve daha önce de seyrettiğim fragmanıyla bende hayranlık uyandıran bu şirin penguenlerin oynadığı filmimizin ana konusuna değinirsek şunları söylebiliriz. Henüz vizyona girmediği için seyetme imkanım olmadı ama frgmanlarını izledim internette kısa bir araştırma yaptım. Kendiniz, aileniz, eş, dost, çoçuklarla gidebilcek seyirlik bir film diye düşünüyorum.

Antartika’nın derinliklerindeki büyük İmparator Penguenler ülkesinde, şarkı söyleyemediğiniz takdirde siz hiçbirşeysiniz. Ve bu durum , dünyanın en kötü şarkıcısı olan Mumble (ELIJAH WOOD) için talihsiz bir durumdur. O da kendi ritmiyle dans ederek, step dansı (ayakların yere sertçe vurulduğu bir dans türü) yaparak doğmuştur

Mumble’ın annesi Norma Jean (NICOLE KIDMAN) bunu sevimli bir alışkanlık olarak görse de, babası Memphis (HUGH JACKMAN) “penguence değil” diye nitelemektedir. Ayrıca, her ikisi de bilmektedirler ki bir Kalbe Seslenen Şarkısı (Heartsong) olmadan Mumble gerçek aşkı asla bulamayabilir.

Kader bu ki Mumble’ ın tek arkadaşı Gloria (BRITTANY MURPHY) oraların en iyi şarkıcısıdır. Mumble ile Gloria arasında, yumurtadan çıktıklarından beri güçlü, kopmaz bir bağ vardır, ama Gloria da Mumble’ın tuhaf “hoplama-zıplama” huyundan biraz rahatsızdır.

Mumble tek kelimeyle farklıdır; özellikle de sonradan kendisini topluluktan atacak olan, İmparatorluk Ülkesi’nin sert lideri Yaşlı Noah (HUGO WEAVING) için.

Evinden ilk defa uzak kalan Mumble, bir İmparatorlar-gibi-olmayan-penguenler grubu olan Adelie Amigolar’la tanışır. Ramon’un (ROBIN WILLIAMS) önderliğindeki Amigolar Mumble’ın ‘cool’ dans hareketlerine hemen kucak açarlar ve birlikte parti yapmayı teklif ederler.

Mumble, Adelie Ülkesinde, (yine ROBIN WILLIAMS’ın seslendirdiği) Guru Lovelace’ın danışmanlığından yararlanmak ister. Çılgınca tüyleriyle bir Rockhopper pengueni olan Lovelace, çakıl taşı karşılığında hayatla ilgili her soruyu yanıtlar.

Mumble, Lovelace ve Amigolarla birlikte, uçsuz bucaksız buzullarda bir yolculuğa çıkar ve destansı bazı maceralardan sonra, insanın özüne sadık kalarak dünyada her zaman fark yaratabileceğini kanıtlar

 
Toplam blog
: 61
: 1257
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

  Bir şair, bize Güzellikten Söz Et, dedi. O da yanıtladı: ''Nerede arayıp, nerede bulacaksınız g..