Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

''O Kadın'' ve ''O Site''

''O Kadın'' ve ''O Site''
 

Habervaktim sitesinin Meral Okay'a O Kadın diye bahsettiği haber


Muhteşem Yüzyıl dizisi senaristi Meral Okay hayatını kaybetti. Onun hayatını kaybetmesiyle birlikte haber vaktim sitesinin   Meral Okay'dan O Kadın Öldü, O Kadın Camiye mi gidecek fırına mı? gibi başlıklar atması üzerine bazı köşe yazarları tepki gösterdi. Peki neden ''O Kadın'' ?

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Paşidah Kanun-i Sultan Süleyman'ın kadın ve zevk düşkünü olarak gösterildiği ve sadece 2 yıl sarayda kaldığı halde dizinin neredeyse tamamında Sultan Süleyman'ın sarayda gösterilmesi dini ve milliyetçi kesimin tepkisini çekmişti. Bu tepki üzerine Meral Okay'ı savunanlar bunun birdizi olduğunu ve Meral Okay da kendi iradesiyle istediği şekilde senaryo yazabileceğini savunmuşlardı.

Meral Okay'ın vefatı üzerine haber vaktim sitesinin ondan '' O Kadın'' diye bahsetmesi ve onun inancı gereği yakılmak istemesi üzerine de '' O Kadın Camii'ye mi gidecek yoksa fırına mı? diye başlık  atması üzerine bu kez de merkez basından Ahmet Hakan, Can Dündar gibi isimlerin tepkisiyle karşılaştı.

Şimdi kim haklı diye bakacak olursak bu malum sitenin ölmüş bir kadının arkasından dini inancı ve görüşleri ne olursa olsun ''O Kadın'' diye bahsetmesi ne kadar yanlışsa, Meral Okay'ın da yüzyıllar önce ölmüş bir padişahı olduğundan farklı gösterip zevk ve kadın düşkünü gösterip dizi yaparak tüm Türkiye hatta dünyaya öyle lansetmesi de o kadar yanlıştı.

Haber vaktim sitesinin yalnışa yalnışla karşılık vermesi ve ne  olursa olsun ölen bir senariste 'O Kadın' diye bahsetmesi kesinlikle hiç bir dine yakışmaz.. Ayrıca Meral Okay'ın da istediği şekilde senaryo yazabileceği tezi de kesinlikle yalnıştır. O zaman bu site de istediği gibi başlık atabilir anlayışını doğuracaktır ki yanlışa yanlışlıkla karşılık vermek kesinlikle doğru değildir.

Türkiye'de o kadar sorunumuz varken boş gündem oluşturmak ve halkı boşyere oyalamak ve böylece gerçek sorunlardan uzaklaştırmak  her zaman olan birşeydir. Türkiye'mizin boşgündemlerle değil gerçek sorunlarla uğraşarak daha refahlı ve huzurlu günlere ulaşması hepimizin dileğidir.

 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..