Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '10

 
Kategori
İzmir
Okunma Sayısı
788
 

''ot'' kültürüm :)

''ot'' kültürüm :)
 

Malum, ''Çakma İzmirliyim'' :)

Haliyle Egeli de sayılmıyorum :)

Ottan çiçekten de anlamıyorum bu durumda :)

Yemek olarak yani :)

Yoksa, ayıptır söylemesi ziraat mühendisiyim :)

Daha pazardan bir demet arapsaçı, bir demet radika, bir demet bilmem ne almışlığım yoktur geldim geleli :)

Bizim köyde asma yaprağından sarma, pırasadan zeytinyağlı, maruldan salata yapılır sadece :)

Dereotu dolmaya, maydanoz salataya katılır :)

Kabağın kendisinden dolma olur, çiçeğinden bilmem :)

Bilmezdim :)

Burada gördüm bizde bahçeden yolunup atılan otların pazarda satıldığını :)

Alışmamışım, alıp da evde yemeğini yapmak gelmiyor aklıma :)

Aklım fkrim tereyağında, peynirde, ette has bir Trakyalı olarak, n'apiiim :)

Bugün de pazardan iki marul alıp geldim sadece yine :)

İnternette bakıyorum, neler neler yapıyorlar o otlardan :)

Bende ''tık'' yok daha :)

''Çakma İzmirli'' olmak böyle birşey galiba :)

''Ot gibi'' geldim, ''ot gibi'' gideceğim bu gidişle :)

Bir kap yemeğini pişirmeden üstelik :)

Yanarım yanarım, buna yanarım :)

İzmir marşı çalarlar ardımdan belkim :)

Tey tey teeeeyyyy :)

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

ben de insini cinsini bilmem ama yeşilliğe bayılırım. Boğa burcuyum ya belki ondandır :)))

Murat HACIOĞLU 
 12.04.2010 18:41
Cevap :
yeşil iyidir, etin yanında yeşillik olursa daha bi iyidir :)  12.04.2010 19:24
 

Bir ev arkadaşım vardı vakti zamanında, tam bir ot oburdu, bendeniz ise ona göre biraz daha et obur... Arkadaşımı hatırlattınız bana... Tşk. ederim. Bu arada meşhur bir lafı vardı bari onu paylaşayım sizlerle; "Ette, ottan oluyor yahu" derdi. çokça üzerine gittiğimiz zamanlarda :)) Sağlıcakla Kalınız...

Yorum Dükkanı 
 12.04.2010 16:46
Cevap :
yeşili etin yanında severim ben :) yavan yavan tadı olmuyor :)  12.04.2010 19:25
 

Çakma da neymiş? Bence halis İzmirlisiniz.Ne güzel konular yazıyorsunuz!

Kerim Korkut 
 11.04.2010 22:10
Cevap :
İzmirli değilim ben :)  11.04.2010 23:43
 

Az önce haşlanmış yumurta maydanoz,dereotu,kurusoğan,zeytinyağı ve zeytin karışımı bişi yedim tıkabasa..Akşama ebegümeci,kabasakal,yemlik,ısırgan otu karışımı afet bir yemek hazılanıyor..Ee bahar geldi anlayalım dokunsun damağımıza değil mi.:)) Selamlar

cinford 
 08.04.2010 13:53
Cevap :
afiyet şeker olsun :)  08.04.2010 15:16
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 403
Toplam yorum
: 2160
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1014
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster