Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '13

 
Kategori
Haber
 

( Özel Haber) Engelsiz Kariyer dediler “TOYP 2013 DÜNYA BİRİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ”’nü aldılar…

( Özel Haber) Engelsiz Kariyer dediler “TOYP 2013 DÜNYA BİRİNCİLİĞİ ÖDÜLÜ”’nü aldılar…
 

Özel Haber- Oya Tekin

Hedefinize gönlünüzü koymuşsanız ve amacınız farkındalık yaratmaksa sizi fark eden oluyor. Farkınız ve yaptıklarınız izleniyor birde taçlandırılıyor.

İşte o öykülerden birine  Hasibe Kızıltaş ve Mehmet Kızıltaş imza attı.

Onlar yolculuklarına çıkarken "İş dünyasında engellilere istihdam ve kariyerde fırsat eşitliği" düşüncesini içselleştirip Engelsiz Kariyer dediler.

İş alanında engellilerin karşılaştığı sorunları deneyimledikleri için engellilerin iş dünyasında daha vasıflı bireyler olmasında öncülük etmeyi hedeflediler. İşgücü piyasasında iş arayan engellilerle, engelli işçi arayan işverenlerin online internet ortamında buluştukları Türkiye’nin ilk Engelliler Kariyer ve İnsan Kaynakları portalını kurdular.

Sadece portal kurmakla kalmadılar deneyimlerini işverenlerle paylaştılar.

Engellileri yönlendirdiler.

Doğru aday doğru iş.

İş verenlerin engelli alımlarında düştükleri yanlışlarda rehber oldular. Engellilerin iş alanında daha verimli olmalarına katkılar sundular.

Engellileri işverenle en doğru ve en hızlı şekilde bir araya getirmeyi hedefleyerek yola çıkan 2004 yılından beri de bu işe gönül veren Engelsizkariyer.com bu uzun yolunda pek çok ilke imza attı.

Sonunda ne mi oldu;

Dünyanın En Prestijli ödülünü ülkemize getirdiler.

Dünyanın en saygın ödüllerinden “Ten Outstanding Young Person of the World 2013” TOYP Dünya Ödülü'nü alarak önemli bir başarıya imza attılar.

Tabii bunun öncesinde Türkiye'nin engelli işgücü kaynağı engelliler insan kaynakları ve kariyer portalı sektörde yarattığı inovatif sosyal fayda ile kalıcı değer yaratan Engelsizkariyer.com, 2012 yılı İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisinde TOYP Türkiye birinciliğini kazandı.

Bu yıl da dünya ödülleri sıralamasında 150 proje arasından ilk 20’ye kalma başarısı sağladı.

Yapılan dünya oylaması sonrası kategorisinde (İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisi) dünya birincisi ve oylamada da dünya ikincisi olarak ödül almaya hak kazandı.

Ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden Engelsizkariyer.com “Ten Outstanding Young Person of the World 2013” Dünya Ödülleri’nde kategorisinde dünya birincisi olarak Dünyanın En Başarılı On Genci Yarışması’nda ödülünü Brezilya’nın Rio De Janerio’da düzenlenen ödül töreninde aldı.

Sosyal Girişim Projesi ile insan kaynakları dünyasında engelli aday arayan işverenler ve iş arayan engelli adayları buluşturmanın ötesinde bir çalışma yapıyoruz diyen Engelsizkariyer.com Genel Müdürü Hasibe Kızıltaş,  konuyla ilgili mutluğunu paylaşırken sürecide şu şekilde özetledi;

“Her şeyden önce engelli adaylara kota doldurulan çalışan değil de çalıştığı firmaya değer katan çalışanlar olarak bakılması için çalışıyoruz. İşverenlerin engelli cv’lerini değerlendirme ve engelli adayları engel grubu ve oranına göre değerlendirme sürecinde ne yazık ki yetersiz ve önyargılı olmaları istihdamın önünde ki en önemli bariyer. Biz bu bariyerin ortadan kalkması için mentörlük ve danışmanlık desteği veriyoruz.

 Engelsizkariyer.com’un 2005 yılında başlayan ve 2008 yılında yayın hayatına başlamasının en önemli sebebi, işverenlerin engelliler ve engellilik hakkında hiçbir şey bilmemelerinin getirdiği önyargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırmanın en önemli yolunun engellilerle doğru iletişim kurmasını sağlayarak işyerinde ve sosyal yaşamda kalıcı değer yaratmak için çalışıyoruz. Engelliler için kişisel gelişim ve meslek edindirme kursları ve mentorluk, sektörde ilk kez gündeme getirdiğimiz önemli konularda açılım kazandıran işverenler için eğitim seminerleri ve danışmanlık ve sadece engelli adaylara ulaşılabilen zamandan ve paradan kazandıran özel engelli cv formatlı veritabanı gibi birçok yeniliklerimizle insan kaynakları dünyasına hizmet veriyoruz. Bu saydığım ve daha bir çok inovatif çalışmalarımızla dünyada ilk olan Engelsizkariyer.com’un  önemi ve konumu her geçen gün artarak fark ediliyor. Tüm bunların bize 2012 yılında Ten Outstanding Young Person (TOYP) Türkiye Birinciliğinin ve ardından “2013 TOYP Dünya Ödülü”nü kazandırdı.

Dünyada rol model olması ve sosyal girişimci olarak başlattığımız projemizin dünyanın en prestijli ödülünü almış olması beni heyecanlandırarak çok mutlu etti. Ödülümüzü ülkemizde 10 milyon engelli ve aileleri ile 30 milyonu bulan engellilerimiz adına ve dünya engellileri adına alarak armağan ettim”

Hasibe Kızıltaş dünyanın en prestijli ödülünü ülkemize getirerek önemli bir farkındalığı taçlandırdı.

Biliyorum ki onlar artık daha da hızlanacak Engelsiz Kariyer derken bunun bir kelimeden ibaret olmadığını dünyaya ispatlarken ülkemizde çok daha önemli yollar alacaklar.

Çünkü Mehmet Kızıltaş ve Hasibe Kızıltaş bu işe iş olsun diye çıkmadılar gönüllerini koydular.

Kendilerini yürekten kutluyor engelsiz başarılar diliyorum…

oyatekin@gmail.com                                         

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

OYA TEKİN / MEDYABEY.COM

Oya Tekin/ Yaşadıkça.com köşe yazarı

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..