Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

''Paşabahçe Spor Klübü''

''Paşabahçe Spor Klübü''
 

- 06/02/2010 Amatör bir kulübün sıkıntıları;

- Amatör sporlarda özveri çok önem arzetmektedir. Kırksene önceki amatör ruhun, bugünde değişen koşulllara rağmen, devam ettiğini gördüm. Süper Amatör Lig 3.Grupta mücadele eden, Paşabahçespor kendi sahasında Haliç'le oynadığı maçı izlerken yıllar öncesine 1960 lara gittim, Paşabahçe sahası yeni yapılıyordu, saha henüz kumluydu, biz o sahada maç yapmak durumundaydık. Şikayet etmek şöyle dursun, büyük bir zevk ve özveriyle oynadığımız gözlerimin önüne geldi.

- Maç, 1-1 devam ederken, 65. dakikada Haliçsporun hücumunda 18 içinde P.Bahçe'li sağbekin sert faulüyle yere düşen oyuncu, faul yapan oyuncuya saldırmasıyla ortalık karıştı, iki takım oyuncuları birbirine girdiler 15 dakikayı geçen kargaşa, polisin müdahalesiyle son buldu. Hakem iki P.Bahçeli oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Kazanılan penaltıyı kullanan Haliç'li sporcunun şutunu kaleci güzel bir refleksle çıkardı. Bu zorlu maçta 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

- İnsanın iliklerine işliyen bir soğukta, oynanan maçı izlerken, kırkbeş sene önceki futbol sahasından, tek fark kum gitmiş, yerini toprak almış ve birde tribün eklenmiş. Değişmiyen ise, canla başla mücadele eden amatör ruhlu futbolcular.

- Süper Amatör Liğde mücadele eden P.bahçe'nin, maddi olanaklardan yoksun oluşu, futbolcularına gerekli ödemelerin zamanında yapılamaması nedeniyle, antrönör , Fahrettin Doğan hocanın istifasıyla, yerine teknik direktörlük görevi yardımcı antrönör Aşkın Karadeniz'e verilmiştir.

- Paşabahçe Spor Klübünün yanındaki, Fatin Hoca İlköğretim okulu aile birliği, kulübün çatısına kurulan baz istasyonu nedeniyle çevreye verdiği zarardan dolayı, kulübü Beykoz Kaymakamlığına şikayet etmiştir. Spor yapan geçleri ve öğrencileri risk altına alan bu istasyon için kulübe senelik 35 bin tl. ödenmektedir. Baz istasyonunun kaldırılması için, Kaymakamlığa yapılan başvuruya şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır.

- Bugünkü Paşabahçe Futbol Stadı, 1957 yılında, Demokrat Parti Milletvekili Paşabahçe'li Basri Aktaş tarafından yaptırılmıştır. Benimde dayım olan, babasının adı stada verilmiştir. Stadın ilk adı ''RIFAT BEY FUTBOL SAHASI'' idi.

- Beykoz Kaymakamı, Sayın Aydın Ergün'ün özverili çalışmaları neticesinde, Spor Toto Teşkilatıyla yapılan anlaşma gereği ilk aşamada, stadın çimlendirilmesi için 300 bin TL. kaymakamlık hesabına yatrılmıştır. 31.12.2009 tarihi itibariyle uygulama yürürlüğe girmiş ve Nisan, Mayıs 2010 aylarında ilk aşamanın gerçekleştirileceği müjdesi verilmiştir.

- Amatör sporların ve sporcuların dertleri hep olmuştur. Bu dertlere, yönetim zaafları eklendiği zaman içinden çıkılmaz hal almaktadır. Malesef P.Bahçe Spor Kulübünü'nde sıkıntıları olmuş, bu sıkıntılarından kısa zamanda kurtulacağını umut etmekteyim.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..