Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '13

 
Kategori
Haber
 

" Rakı-Balık-Ayvalık" dedikleri...

" Rakı-Balık-Ayvalık" dedikleri...
 

Çam kokulu rüzgar, aşk nazlı gonca, eriir güneş Ayvalık'da akşam olunca...


 

Ayvalıklı genç gemi Mühendisi Ali Bey  ile oturup konuşuyoruz. “ Ahşap tekne modelleri” yapılmıyor artık. Teknoloji, gemi yapım işlerine el attığından beri bu böyle” diyor.

Kıyısı olan memleketler, kendine göre tertipledikleri “ Mavi yolculuk”, ancak körfez gezilerini kapsıyor. Halikarnas Balıkçısının icadı olan bu mavi yolcuklar, o gün, bu gün unutulmadı, gittikçe de çoğaldı. Maviliklere bulanan denizlerin, ak köpükleriye dantel dantel ördüğü Türkiye’nin kıyı şeritlerinde en geçer akçe, bu turlar olmaktadır. Türkiye’nin her tarafından akın akın gelen yerli ve yabancı turistler, kendilerini mavi yolculuğun kucağına atıyorlar.

Körfezde  gezi tekneleri , bu mavi turlarda, Ayvalık körfezinin girintili çıkıntılı koyları gezdiriliyor. Topluca öğle yemeği yendikten sonra, eğlence de, kaldığı yerden devam ediyor. Üç mola halinde verilen yüzme seanslarıyla da  yolcular, neşe içinde gemiden  kendilerini  serin sulara bırakıyorlar.

Geminin ana teması, eğlence  üzerine kurulu. Tuvaletleri muntazam. Kadın etkek soyunma kabinleri de var. Özürlüler için bile tuvalet dizaynı yapılmış.  “ Her şeyi, müşterinin zevki ve arzusuna göre yapılmış.” Ama, her mola sonrası duş çalıştırılmıyor.  Üçüncü molada denizden  çıkanlara duş var ancak. Bu, sıkıntı yaratıyor.

Gemi, muhtelif kullanımlara elverişli yapılmış. Bir katta yemek yenirken, diğerlerinde güneşlenme ve animasyon yapılabiliyor. Bol salatalı  Ayvalığa özgü “Papalina1 balığı ve meyvenin ikram edildiği gemide, her  şey turizm için. Gemi, 380 kişilik kapasiteye sahip.

Kıyı şeridinde yaşayan halkımız, Yunan Adalarına  “ karşı komşu” derler. Ayvalıkta Pazar kuruldu mu, Midilli akın eder buraya. Eskiden düğünler oldu mu, müzisyenleri de gelirmiş. Daha bizde  müzik olmadığı zamanlar.

Ayvalık öksürse, Midilli nezle olur. Ticari ilişkileri böyle kıyaslanabiliyor. Bir kriz anında, taraflar etkileniyor. Karşılıklı çıkarlar, elbette etken.

Taa Muşt’an gelenlere rastladım. Çıtı  pıtı genç öğretmenler. İdealist. Bitişikteki komşu Burhaniye’den bile gelenler var. Çoğunluk İstanbul ve çevre illerden.

Tatilde stres atmak çok önemli. Bir nevi  “balık ekmek Ayvalık” der gibi

Gezi teknesinin en uzun durak yeri Ali Bey Adası. İskeleyle karşı karşıya olan bu kafe’de bir Kemal var. Adı sadece  Kemal. Tanımayan yok. Kedisi İletişim Fakültesinde ve son sınıflarda. Çalışırken etüt ediyor. Konunun psikolojik tarafını görüyor, yerli ve yabancıya kolaylıklar gösteriyor. Herkesçe tanınıyor ve seviliyor. Masanızda icabında uzun sohbetlere girip, halkla ilişkilerin neredeyse kitabını yazacak kadar yaklaşımlar sergiliyor. Kendinizi evinizde, bir dost meclisinde gibi görüyorsunuz bir an. Sevimli ve cana yakın.

İşte turizm bu. Samimiyet, sıcakkanlılık ve dikkatlilik. Bütün mesel de  bu zaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROUGE Kafeteryanın sahibi Kemal, İletişim Fakültesini, bu gidişle, kendi işyerinde tamamlayacak. Halkla ilişkiler olsun, basın yayın sözcülüğü gibi işleri, bizim Kemal, kitaptan okumuyor. Yap işlet, öğren" metodu ile kendisi buluyor her şeyin cevabını. Nitekim de öyle oldu. İzmirli doktor kızlar Şeniz Dökneci ve Mehtap Polat'a, kısa bir durak molasında Alkibey Adasının panaromasını çizdi. " Kızlar dedi sonra, kısa anlıklardan ziyade, burayı anlamak için, bir tam gün kalınmalıdır" diyerek de cümleyi bağladı. İlk ders heyecanlı geçt' *Alttak' res'm

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..