Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

27 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

''Referandum'' atış serbest

''Referandum'' atış serbest
 

12 Eylül'de, 12 Eylül'ü sandığa gömeceğiz, atış serbest, polemikler, yalanlar, dolanlar gırla gidiyor. Dilin kemiği yok, AKP'nin de yalanı çok, at atabildiğin kadar.

Hiç seçmeni adam yerine koyan da yok, ne söylersem yuttururum, bunlar akşam ne yediklerini bile unuturlar, ben de ''evet'' mührünü bastırırım, böylece kendimi de aklarım hesapları içindedir AKP siyasetçisi. Referandumu AKP bir kurtuluş olarak görmektedir. Onun içindir ki maddeleri tek tek oylatmak işlerine gelmemektedir.

AKP'nin sıkıntısı, Anayasa Mahkemesi ve Yargıyı siyasallaştırmasını, gözden kaçırmak için, 12 Eylül karşıtlarını kullanarak referanduma ''evet'' dedirtmektir. Bir kısım seçmen 12 Eylül'le ilgili maddeye evet diyecek, yargıyla olan maddelere de hayır oyu verecektir. Bu durumda size şans tanınmıyor, ya toptan ''evet'' ya da toptan ''hayır'' demek zorunda bırakıyor. Siz buna demokratik bir referandum (Seçim) diyebilir misiniz? Bu, seçmene şans tanımıyan dayatma, antidemokratik bir yaklaşımdan başka birşey değildir.

12 Eylül'ün ortaya çıkardığı YÖK yasasının kaldırılması, %10 seçim barajının düşürülmesiyle ilgili maddelere yer verilmiyor. Çünkü iktidar kendi işine yarayacak antidemokratik, kendini kurtaracak maddeleri geçirme telaşında timsah gözyaşlarıyla propagandasını yapmaktadır.

Siz bakmayın Başbakan'ın 12 Eylül ve darbecilerle hesaplaşıyoruz sözlerine, 12 Eylül solu yok ederek yaşam hakkı tanımazken, sağı palazlandıran, İmam Hatipleri destekliyen 12 Eylül'cüler olduğunu çok iyi bilmektedir.

12 Eylül referandumuna ''HAYIR'' demek; 12 Eylül darbesine ''Evet'' demek anlamına gelmediğini Başbakan çok iyi bilmektedir. Aksine AKP'nin yasalara karşı kendisini zırh içine almasının önünü kesmektir.

AKP'nin nekadar demokrat olduğunu, Tekel işçileri çok iyi bilmektedir. Bir Mayıslarda Taksim'e yürüyen işçilere sıktıkları kilolarca biber gazından, yumrukladıkları yaşlılardan yerde sürükledikleri kadınlardan bu millet dersini almıştır.

Devlet kuruluşu TRT tanınmaz haldedir, iktidarın kuklası haline getirilmiştir, şimdi de referandumla yargı üzerinde aynı oyunlar oynanmak istenmektedir.

O nedenle referanduma ''HAYIR'' denmesinde demokrasi adına sonsuz fayda vardır.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..