Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

''Seni seviyorum'' denmeyen ilişkiler.

''Seni seviyorum'' denmeyen ilişkiler.
 

Günlük yaşantımızda isimsiz, yersiz, farkında olunmayan ilişkiler vardır.. Yaşanmıyor gibi görünse de aslında düşündüğümüzde yaşantımızın büyük bir bölümlerini kapsayan ilişkiler..

''Yaşanmıyor gibi görünse de'' dedim çünkü çoğu kişi farkında değil bu yaşanan ilişkilerin... Aslında yaşanıyor. Hergün yüzünü gördüğümüz, gördüğümüzde de birbirimizden tebessümlerimizi eksik etmediğimiz ilişkiler. Farkına varmadan, bir baktığımızda yokluklarımızı bile farkeder hale gelen ilişkiler....

Hiçbir zaman birbirine aşkla, sevgiyle yada özlemle ''seni seviyorum'' denmeyen fakat her zaman aranızda sevgi bağı ve saygının olduğunu düşündüğünüz ilişkiler... Kısacası sevgi ve saygı çerçevesinde yaşadığınız ilişikiler....

Anlatmak istediğimi az çok tahmin etmişinizdir...Aşk üzerine yaşanan ilişikiler değil aktarmaya çalıştığım. Sabah evimizin kapısından çıktığımız andan itibaren hergün güleryüzümüzle günaydınlaştığımız, yüzyüze baktığımız simalar, insanlar..hepimiz gibi ekmek kavgasında olan insanlar.... Gerçi diyeceksiniz günümüzde nerde artık böyle ilişkiler... İnanın var hala... Hem de en safından en temizinden, en içteninden..

Kim olabilir bunlar?

Elbette her sabah güleryüzüyle karşılayan, günlük gazeteni aldığın büfede ki amca, köşebaşında duran ve bir korna sesi ile '' Kaç simit abla'' diyen simitçi, özel günlerin ve acil durumların kurtarıcısı köşebaşı çiçekçisi çingen abla, kendi ellerinle en taze ve güzel meyveleri sebzeleri seçtiğin manav efendi...vs..vs...Hepsi ...Hepsi...Bir bakmışın farkında olmadan günlük hayatının bir parçası olmuşlar...

Hiçbiriyle ailen, eşin, dostun gibi samimi ilişkiler içerisinde değilsindir fakat diyologların candan yürekten olduğunu hissedersin bilirsin..

Büfede ki amca '' Günaydın kızım nasılsın '' derken sanki bir baba edasıyla sorduğunu hissedersin...

Köşede ki simitçi ''Abla kaç gündür simit almıyorsun'' dediğinde ''vay be simitçi bile yokluğumu hissediyor'' diye içinden geçirirsin...Kalvaltı yaptığım için simit almadığım günlerin çetelesini tutuyor dersin..

Manav efendi '' Sebzeler bugün taze alın isterseniz dediğinde, kazıklanmadığınız hissini ve '' Ufaklık nasıl, beyfendiye selamlar ''dediğinde ''Allah allah sanki ailecek görüştüğümüz aile dostumuz'' gibi düşüncelere dalarsın..

Hemen hemen her sabah veya her akşam tekrarlanan bu senaryoları yaşarken bir taraftan alışverişini yapar diğer taraftanda derin düşüncelere dalarak evin yolunu tutarsın..

İşte böyle hiç kimsenin farkına varmadığı fakat günlük yaşantımızın içinde farkında olmadan yaşanan ilişkiler..

Düşündüğünüzde sevginin, insan ilişkilerinin henüz metalaştırılmadığı dünyalarında hala olduğunun farkına varıyorsunuz..Ve dünyanın ürkütücü gidişatını düşündüğünüzde daha da bir sıcak geliyor bu samimi insan ilişkileri.....
 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..