Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

" Senin yüzünden izleyemedik o.....! "

" Senin yüzünden izleyemedik o.....! "
 

Görsel internetten alınmıştır.


Brezilya'da geçtiğimiz günlerde yapılan Dünya Kupası kura çekimine Brezilyalı manken Fernanda Lima da katılmış. Güzelliğiyle ilgi çeken Fernanda Lima göğüs dekolteli bir kıyafet giymiş. Bütün İranlılar nefeslerini tutmuş bir halde ekran karşısında İran Milli Takımının hangi takımlarla oynayacağını belirleyecek kura çekimini beklerken, İran yönetiminin canlı yayını kesmesi izleyiciyi deliye döndürmüş. Kura çekimi anını izleyemeyen futbolseverler Fernanda Lima'nın Facebook sitesine saldırmışlar

Durumdan rahatsız olan TV sunucusu "Teknik servisteki arkdaşlarımız bu anı canlı verebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama durumu biliyorsunuz" demiş.

Kura çekiminin dekolte yüzünden kesildiğini anlayan İranlılar öfkelerini Lima'nı Facebook hesabından almaya yönelmişler. Ünlü mankene "O.....,senin yüzünden kura çekilişini izleyemedik" gibi hakaret ve küfür dolu mesajlar göndermişler. Aklı başında bir grup İranlı da bu hakaretler nedeniyle Birezilyalı mankenden özür dilemişler.(Kaynak Milliyet.com.tr)

Geçtiğimiz günlerde benzer bir olay da bizde yaşanmıştı. Sunucu Gözde Kansu dekoltesi yüzünden işinden olmuştu. Ve bunun müsebbibi de devlet yetkilileri idi. Çünkü onların dekolteye vurgu yapan sözleri sonrası kanal işine son vermişti.

Gözde Kansu'nun Facebook hesabına hakaret ve küfür yağdı mı bilmem ama, görünen köy de kılavuz istemiyor. Her geçen gün kişisel özgürlüklerimiz adeta tırpanlanıyor. Bugün olmasa yarın, İran'ın içinde bulunduğu atmosfere doğru olan yolculukta, son durağa geleceğiz. İşte o zaman biz kadınlar açısından felaket olacak. Düşünün bir kere, TV'de kendisine izletilmeyen bir programın tüm sorumluluğunu, dekolte giyen bir kadına yükleyip, ağıza alınmayacak küfürlerle saldırmaya kadar vardırabiliyorlar işi. Bir de o kadının, onların bire bir karşısında olduğunu varsayalım, emin olun en azından ölümle sonuçlanırdı bu olay.

Şimdilik sağından solundan çekiştirilip sulandırılsa da çok şükür hala yasalarımız işliyor. Bugün içinde bulunduğumuz bu özgürlük ortamının kıymetini bilelim. Yoksa yarın çok geç olabilir. 10 Aralık 2013

 

 

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..