Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '11

     
    Kategori
    Futbol
     

    - Şike caiz midir hocam? - Caizdir

    Türkiye spor gündemine sanırım çok uzun zamandır böyle bir olay damgasını vurmamıştı. Tüm Türkiye'nin konuştuğu konu Fenerbahçe ve bazı rakip oyuncular için ortaya atılan iddialar.. Gündem hakkında oldukça ciddi yorumlar yapılırken benim açımdan dikkat çekici olan haberlerden biri İbrahim Akın'ın alacağı şike parası için dini bütün bir akıl hocasına danıştığı yönünde ortaya atılan iddia idi. 

    Fikrimce içine bu parayı almak sinmeyecek olan İbrahim Akın, vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışmış olacak ki gönlünü rahatlatmak adına din bilgisine güvendiği birinden de kendisini telkin etmesini beklemiş. Futbolcu (ya da herhangi bir sporcu) vicdanının muhasebesini sahaya çıkmadan önce yapamamışsa böyle teklifler rahatlıkla kafaları karıştırabilir. Bu konuda yapılan yorumlara bakıldığında büyüyen futbol endüstrisinin sonucunda böyle durumlar ortaya çıkıyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor ki bu durum şikeyi "teşvik" adı altında meşrulaştırılmaya doğru gidiyor. Hatta taraftarlar arasında tevşik verilmesinin normal karşılayanların sayısı da azımsanmayacak seviyede olduğunu da ifade etmek gerekir. 

    Bugün bir futbolcunun kalkıp birilerine bu alınan paranın dinimize uygun olup olmadığını sorması ve bu bilgin kişinin de bunu onaylaması bu anlayışın gittiği yanlış yönün göstergesidir. Şu an için tüm spor camiasının beklediği bu iddiaların bir an evvel neticelendirilmesi ve suçlu ile suçsuzların gün yüzüne çıkartılmasıdır. 

    Temiz futbol dolu bir sezon geçirmemiz dileğiyle.. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 179
    Kayıt tarihi
    : 05.07.11
     
     

    Yaklaşık 20 senedir Bursa'da yaşıyorum ve özel bir şirkette çalışmaktayım. Genel konular ve gündem h..