Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

" Şimdi " nin gücü

" Şimdi " nin gücü
 

Hayatta herzaman geleceğe dair planlarımız olmuştur. Ve genellikle bu planlarımızı herzaman gelecek bir "fi" tarihini erteleriz. Bu ertelemenin sebebi genellikle, "mevcut koşulların elvermemesi" olarak öne çıkar. Her ne kadar, ön planda bu sebep olsa da, geri planlarda mutlaka "yardımcı" sebepler de vardır.

Kuşkusuz herkes genelde her istediğinin anında gerçekleştirme taraftarıdır. Ancak bu çoğu zaman gerçekleşmez. Fakat her ne olursa olsun, fi tarihinde yapmış olacak planlarımızı, geleceğe değil de bugünkü planlarımız arasına sokmalıyız.

Günlük hayatın koşuşturmacasında farkedemediğimiz şeyler vardır. Bu durum da buna bir örnek teşkil edebilir pekala. Oysa ki insan, bu koşuşturmacanın, kendisinin belirlediği zamanlarda kafasını kaldırıp, neler kaçırdığını veya neler kaçırıyor olduğunu görüp, farkedebilmelidir. Bu güç her insanda vardır var olmasına da, insan neden bunu gerçekleştirmeyi başaramaz?

Oysa rasyonel aklımız bize doğru olanı söylüyordur peki bizi harekete geçirmeyi engelleyen şey ne? İşte tam da bu noktada devreye girer, fi tarihine erelediğimiz şeyleri gerçekleştirebilme durumu. İşte tam da bu noktada, bizim harekete geçmemizi engelleyen şey(adını siz koyun), pekala yenilebilir ve biz de muzaffer olmanın duygusuna erişebiliriz.

Şüphesiz kolay bir karar değildir alınması gereken. Fakat, doğru zamanda doğru yerde alınan kararların etkisi, sizin bile tahmin edebileceğinizden çok daha güçlü olabilir. Bunun için de sanırım en önemli olan hayatta önceliklerimizi belirlemek, ve bunları elverdiğince günlük hayatın koşuşturmacasına dahil etmeliyiz.

Dahil etmeyi de hiçbir zaman ertelememeli, mümkün olduğu kadarınca "zamanında" gerçekleştirmeliyiz. Çünkü eğer bunu başaramazsak, yaşayacağımız pişmanlıklar ve mutsuzluklar kaçınılmaz olacaktır.

İşte bunun için de uygulamayı zamanında yapmasını başarmalıyız. Aksi takdirde, yarın çok geç olabilir!

Resim:http://www.tipsfromthetopfloor.com/2005/06/29/tftf30-the-right-moment/

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..