Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '11

 
Kategori
Deneme
 

''Şu istikbal inkılâbı içerisindeki, en yüksek gür sadâ, İslâmın sadâsı olacaktır!..''

''Şu istikbal inkılâbı içerisindeki, en yüksek gür sadâ, İslâmın sadâsı olacaktır!..''
 

''Şu istikbal inkılâbı içerisinde, en yüksek gür sadâ, İslâmım sadâsı olacaktır!..''


11 Eylül 2001'de ABD'deki İkiz Kuleler'e düzenlenen saldırıdan sonra, ABD ve Avrupa'nın, bütün dünyada Müslümanlara uyguladıkları işkenceleri herkes biliyor. ''islamafobi'' sendromuna tutulan ABD ve Avrupa; her küçük bir olaydan sonra, Müslüman Devletlerin Ümüğünü sıkmaya çalıştı hep. 

İkiz Kulelere saldıranları; El Kaide bağlantılı fanatik(!) müslamanlar olarak tanımlayıp, bütün müslümanları da her fırsatta onların katagorisi üzerinden bağlantılandırıp suçlayan ABD ve Avrupa; Norveç'te 93 kişiyi öldüren kâtili de El Kaide ile bağlantılandırılacaklardı nerede ise!.. 

İyi ki bu herif kendi içlerinden çıktı. Böyle bir olayı kim yaparsa yapsın, netice itibâri ile bir terör saldırısı. PKK'yı basımıza musallat edip, yıllardır da el altından destekleyen ve besleyenlere acımamak geekir aslında. Ama öldürülenler mâsum kişiler. Onun için şiddetle kınamak gerekir her zaman, bu tür olayları... 

Kim yaparsa yapsın, kime yapılırsa yapılsın; terörizmin hiçbir çeşidine, taraftar olamayız biz. Onun için de, hep karşı çıktık ve tenkid ettik bugüne kadar, bu tür manyakça saldırılaa. Ama 11 Eylül saldırısından sonra, müslümanlara etmediğini bırakmayan ABD ve Avupa'nın bir şeyleri anlayabilmesi için bâzı şeyleri yaşamaları da gerekiyordu demek ki. İnşâAllah artık anlarlar. Hâlâ PKK'ya ve onun türevlerine destek verdiklerine inananlardanım ben. 

İnşâAllah anlayabilirler... 

ABD ve Avrupa; sosyolojik, psikolojik ve ekonomik sıkıntılar yaşamakta...
ABD ve Avrupa 'nın; Türkiye ve İslam dünyası üzerindeki, yüzyıllara dayanan hesapları da ortada. Evet Onlar; geçmiş yüzyıllardan beri gelen bu hesaplarla, İslam Dünyasının gelecek yüzyıllarını da dizayn etme hesaplarından hiç vazgeçmediler. 

Onların hesabı var, tamam...Fakat Rabb'imizin de bir hesabı var. O'nun hesabının önüne geçebilecek, dudurabilecek hangi güç var. Bin tâne ABD olsa, O'nun hesabını bozacabilir mi acaba?!... 

Türkiye'nin ve İslam dünyasının da sıkıntıları çok elbette. Fakat Yıldızı giderek parlamakta olan Türkiye'nin Lokomotifliğinde, İslam dünyasının yakın gelecekte çok farklı yerlerde olacağına olan inancım tam. 

Bütüün bu herc-ü merclere rağmen; ''Şu istikbal inkılâbı içerisinde, en yüksek gür sadâ, İslâmın sadâsı olacaktır!..'' müjdesini veren Bediüzzaman Said Nursi'nin vermiş olduğu bu müjdenin; gelecek çok yakın zaman içerisinde tahakkuk edeceğine olan inancım, yıllardan beri hiç sarsılmadı, bundan sonra da sarsılmıyacak İnşâAllah. Zâten, işâretlerini de gösteriyor Rabb'imiz 

Sağlık ve Muhabbetle 

Bektaş Azizoğlu
25.07.201, pazartesi
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..